ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΝΕΣ

Ενότητα συζητήσεων γενικής θεματολογίας
Απάντηση
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΝΕΣ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Νικολα η σιταριθρα ερχεται απο το μηνα Οκτωβριο και μενει εδω μεχρι Φεβρουαριο .Εγω οταν πολυ μικρος ξεκινησα το κυνηγι σε ηλικια 12 χρονων ,με αυτο το θηραμα με ενα 36 αρη μονοκανο που ειχαμε και μετα οταν μεγαλωσα λιγακι με ενα εμπροσθογεμες που ειχαμε γιατι ελεγε ο Πατερας μου οτι η σιταριθρα ειναι ο δασκαλος του νεου κυνηγου .Εδω οπου εχει καμπους με σταρια και χερσα πιανουν πολλες σιταριθρες ακομα ,αν και αυτες λογω φιτοφαρμακων εχουν μειωθει πολυ .Τις σιταριθρες τις εχουν οι Ιταλοι ενα απο τα καλυτερα θηραματα .Απο Ορτυκια εδω στα μερη μου [Μανη ]περνανε πολλα αν και τα τελευται χρονια εχουν μειωθει αρκετα .Φετος κτυπησα καμμια 35 αρια αλλα δεν περασανε πολλα .Μια μερα επιασα το οριο και τις αλλες απο 2 μεχρι 8 σε μια ημερα .
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
Ανεστης19

Δημοσίευση από Ανεστης19 »

Εδω σε εμας στο καμπο στα βασιλικα εχουμε πολλές σιταριθρες κανεις δεν τις κυνηγάει και ερχονατι ολες και αιωρούνται πανω απο τα κεφαλια μας...ολοι λενε τζάμπα θα παει το φυσίγγι...ειναι καλος μεζες;;πως μαγιρευεται ;;
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Οι Ιταλοι φευγουν απο την Ιταλια για να ερθουν στην Ελλαδα και σε αλλες χωρες για να τις κυνηγησουν Ανεστη .Αυτοι εχουν μηχανες μαζι τους και τις κανουν κιμα για μπιφτεκια επι τοπου .Πολλοι τις κανουν κοκκινιστες με πιλαφι .Τον θεωρουνε πολυ καλο μεζε .Εδω στον καμπο της Κωπαιδας εχει παρα πολλες μεσα στα χωραφια .Ειναι μικρο θηραμα αλλα εχει την ομορφια του και αυτο το κυνηγι . ;) 8-) Δεν βλεπεις που ο Περικλης μολις κτυπησει μια σιταριθρα κανει ολοκληρο πανηγυρι ? :o :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ανεστης19

Δημοσίευση από Ανεστης19 »

Ευτυχώς στο χωριό μόνο μια παρεα από Κύπριους φοιτητές ερχεται για τσιχλοκοτσιφα μια δυο φορες τον χρονο αλλα πέφτει πολυ σμπαροκοπη οταν έρχονται οτι πεταει εκτελείτε ειναι...καλα να ειμαστε την επομενη χρονια θα γεμίσω μερικα με λιγα γραμαρια και θα δοκιμάσω και τις σιταριθρες...φοβαμαι μην ζηλέψει ο κύριος Περικλής μονο 😋
Άβαταρ μέλους
pericles
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από pericles »

Ανεστης19 έγραψε: 01 Φεβ 2026 11:03 Εδω σε εμας στο καμπο στα βασιλικα εχουμε πολλές σιταριθρες κανεις δεν τις κυνηγάει και ερχονατι ολες και αιωρούνται πανω απο τα κεφαλια μας...ολοι λενε τζάμπα θα παει το φυσίγγι...ειναι καλος μεζες;;πως μαγιρευεται ;;
Μην τις Τρομάζεται και αφήστε τις να ερχονται σε εμένα που ξέρω πως να τις μαγειρευω :D :D :D :D
¨αντε τωρα να γινει και ο Γεροντάκος κυνηγός Σιταρήθρας :D :D :D :D :D :D
Πενήντα χρόνια Ιδιογόμωση σε Διαμέτρηματα 12-16-20-28-36
https://youtu.be/nmeT3fNPP_k?si=BGHBK5Yx4mKoo3j0
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Οταν μιλαμε για σιταριθρες πρεπει να ξερεις οτι το οριο εδω το πιανουμε σε μιση ωρα ,και οχι να περιμενεις να ερθει εκει μια σιταριθρα κουρασμενη ,πεινασμενη ,διψασμενη ,και απο ενα κιλο που ειναι η καθε μια να εχει γινει 20 γραμμαρια . ;) :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Σε εχω φαει να σε παω να δεις θηραματα αλλα εσυ σαν οικολογος που εισαι μενεις με μια σιταριθρα ολη την σεζον ,και δεν ξερεις σε ποσες μεριδες να την κοψεις για να κανεις το τραπεζι στην οικογενεια και στους φιλους σου . :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
pericles
Επικοινωνία:

Ερχόμενη χρονιά θα μου πείς οταν εχει σιταρίθρες και θα ερθω σε εκείνο το ξενοδοχείο που ειναι κοντά στο Ίλιον αλλά αν το οριο ειναι 12 πουλιά θα τρέχεις με το Niva κάθε μιση ωρα να τις παίρνεις στο σπίτι και να επιστρέφεις πίσω :) :D :D :D
Ειδες οτι το ειχα αποφασίσει να ερθω μόνος για κυνήγι και τα ειχα ολα οργανομένα αλλά ηρθε ο Κορωνοιός και μας τα χάλασε :)
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Εσυ θελεις να μας βαλεις φυλακη ,Ειπαμε 10 ειναι το οριο στις σιταριθρες .Τι να σου κανω που σε προλαβε ο COVID και ετσι γλυτωσανε τα θηραματα απο τους ασκοπους πυροβολισμους ,και την τρομοκρατια που θα τους εκανες . ;) :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: Εκει που υπαρχουν σιταριθρες σε αφθονια ειναι 100 χιλιομετρα να πας και 100 να γυρισεις για αυτο τερμα το πηγαινε ελα , αλλα θα σου δωσω το μεριδιο το δικο μου . :D :D :D :D
Άβαταρ μέλους
pericles
Επικοινωνία:

Θα κτυπώ 10 πουλιά θα τρέχεις να τα παίρνεις στο σπίτι και να ερχεσαι πίσω πάλι :) :D :D :D :D Υπάρχει και η άλλη λύση να λέμε οτι αυτές οι 10 είναι απο προχθές και οι αλλες 10 ειναι απο χθές γιατι κοιμηθήκαμε στο βουνό :) :D :D :D :D Μηπως θα τις κάνουν Νεκροψία να βρούνε την ωρα θανάτου :?: :?: :?: :) :D :D :D :lol: :lol: :lol:
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Χθες στην Κρητη επιασαν ενα κυνηγο και του εκαναν μηνυση γιατι ειχε ενα λαγο στον καταψυκτη . ;) Αντε τωρα να βρουνε τις σιταριθρες σου ,τι εχει να γινει . :o :lol: :mrgreen: :mrgreen: Ηθελα να ξερα πως θα τις χωρεσει ο καταψυκτης τοσες σιταριθρες που ειναι ενα κιλο η καθε μια . :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: Λες εγω που εχω στον καταψυκτη μου ακομα ορτυκια να βρω τον μπελα μου ? Εχω ακομα περισευμα ,παροτι εχω φαει και εχω δωσει σε φιλους αρκετα . ;) ;) :D :D :D Φτιαξε τωρα που σε πετυχα στον καφενε ενα ροφημα για να περασει ο COVID για να γινω καλα να σε παω οταν ερθεις εδω για ορτυκια και σιταριθρες νε ευχαριστηθεις και δεν θα μου ξαναπεις να ερθω στην Κυπρο για κυνηγι απο τα θηραματα που θα δεις ,γιατι για να κτυπησεις πολυ αμφιβαλω . :lol: :mrgreen: :mrgreen: :D :D :D :D :D
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

Δημοσίευση από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ »

χθες πηγα καρτερι με το σουπερ ποζε RIZZINI που ειναι στης 1370 πιεσης , και οχι με το εγλεζικο , μονο και μονο για να ριχνω σιγα σιγα τα ετοιμα φυσιγγια 70ρια και 25ετιας που ειχα παρει αρκετα πριν χρονια , ηταν υποτιθετε διασπορας 32 γραμμαριων , υποτιθετε 7αρια , εριξα 35 φυσιγγια απο αυτα και πηρα 10 τσιχλοκοτσυφα , ο δε κροτος δυνατος το δε λακτισμα λες και κλωτσαγε μουλαρι , οχι για 32 γραμμαρια , ουτε 40 γραμμαρια δεν κλωτσαν τοσο , το δε υποτιθετε διασπορας πηγε περιπατο αφου ειχα κυλινδρο στην μια κανη και 3 τσοκ στην αλλη , και εριχνα και 40 μετρα , και επεφταν ξερες , και καποια κοντινα με 3 τσοκ αστοχισα , που ειναι τα διασπορας που εγραφαν , γυρισα πισω με πονοκεφαλο απο τον κλωτσο και κροτο που εκαναν , και για να μην πολυλογο ,μετα ανοιξα δυο και ειδα οτι τα σκαγια τα υποτιθεμενα 7αρια ηταν 2,2 χιλιοστων , δηλαδη 8,5 νουμερο , ο συγκερωτηρας ηταν με σταυρο στην μεση και πτερυγια δηλαδη διασπορας συγκερωτηρας που εκοβε στα 40 μετρα , η δε πυριτηδα PSB1 , AKOYSATE AKOYSATE ΣΤΑ 1,95 δυναμιτης , για αυτο αυτος ο κλωτσος ,το καψουλι και αυτο ισχυρο το 616 τα σκαγια 32 γραμμαρια ,
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Αυτα λεγονται ανδρικα φυσιγγια Νικολα και ειναι για αυτους που θελουν να ακουνε βροντο και να τρωνε κλωτσο για να καταλαβαινουν την τουφεκια . :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: Σκεψου τι κλωτσο τρωει ο Περικλης που βαζει στο CAL 20 32-33 γραμ σκαγια . :o Για αυτο καθε λιγο και λιγακι τρεχει στον οδοντιατρο ,και ειναι ο καλυτερος του πελατης . :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Σκεψου τι εχει να γινει αν βαλει και τεχνιτη μασελα .Αντι να ψαχνει να βρει το θηραμα ,θα ψαχνει να βρει την μασελα του στο βουνο . :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

:lol: :lol: :lol: :lol: ο Περικλης απο τον πολυ τον κλωτσο πη πηρι κλης και γερνει
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Εμαθα απο πολυ εμπειστη πηγη οτι καποιος πηγε χθες για κυνηγι τσιχλας ,και γυρισε πισω στο σπιτι με ενα καρουμπαλο στο κεφαλι ,και παρα λιγο να βγαλει το ματι του απο μια τουμπα που εφαγε στο βουνο μεσα στα ασπαλαθα και στο τελος ουτε την ειδε την τσιχλα . :o :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen:
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

ασε Νικολα , και εγω χθες γυρισα με καρουμπαλο , οταν εψαχνα νυχτα να βρω την τσιχλα , και χτυπησα σε ενα κλαδι του πευκου , και η τσιχλα μαλον σκαλωσε πανω στον πευκο , και δεν την βρηκα
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Νικολα αυτα συμβαινουν στο κυνηγι καμμια φορα ,αλλα εδω ο αλλος οποτε πηγαινει στο βουνο ολο τουμπες τρωει ,λες και του εχουν βαλει γρασο στα αρβυλα . :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: Τουμπες τρωει οταν παει για περδικες ,τουμπες τρωει οταν παει για τσιχλες ,και τουμπες τρωει οταν πηγαινει στα χωραφια για σιταριθρες . :o :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: Κατεχει το παγκοσμιο ρεκορ στις βουτιες .Ειναι πρωτος στις καταδυσεις στο βουνο σου λεω :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Σημερα εμαθα οτι αλλα δυο μαγαζια με κυνηγετικα ειδη εκλεισαν ,ενα στην επαρχια και ενα εδω στην Αττικη . :(
Άβαταρ μέλους
pericles
Επικοινωνία:

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ έγραψε: 05 Φεβ 2026 14:34 Αυτα λεγονται ανδρικα φυσιγγια Νικολα και ειναι για αυτους που θελουν να ακουνε βροντο και να τρωνε κλωτσο για να καταλαβαινουν την τουφεκια . :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: Σκεψου τι κλωτσο τρωει ο Περικλης που βαζει στο CAL 20 32-33 γραμ σκαγια . :o Για αυτο καθε λιγο και λιγακι τρεχει στον οδοντιατρο ,και ειναι ο καλυτερος του πελατης . :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Σκεψου τι εχει να γινει αν βαλει και τεχνιτη μασελα .Αντι να ψαχνει να βρει το θηραμα ,θα ψαχνει να βρει την μασελα του στο βουνο . :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Γεροντάκο χωρίς εμπειρία μην εκφέρεις γνώμη. :) :D :D
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ έγραψε: 06 Φεβ 2026 09:16 Νικολα αυτα συμβαινουν στο κυνηγι καμμια φορα ,αλλα εδω ο αλλος οποτε πηγαινει στο βουνο ολο τουμπες τρωει ,λες και του εχουν βαλει γρασο στα αρβυλα . :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: Τουμπες τρωει οταν παει για περδικες ,τουμπες τρωει οταν παει για τσιχλες ,και τουμπες τρωει οταν πηγαινει στα χωραφια για σιταριθρες . :o :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: Κατεχει το παγκοσμιο ρεκορ στις βουτιες .Ειναι πρωτος στις καταδυσεις στο βουνο σου λεω :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ηθελα να ιξερα που μαθαίνεις αυτές τις ειδήσεις :?: :?: Εσένα θα έπρεπε να σε είχανε στο CNN και στο BBC για ανταποκριτή τους :) :D :D :D :D
Καββαδία ο Γεροντάκος εχει Δορυφορικό μάτι :D :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Το πρόβλημα θα ειναι αν αποκτήσει και Δορυφορικά αυτιά γιατι θα παίρνει τις πορδές πρώτος :) :D :D :D :mrgreen: :mrgreen:
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Εγω ολα τα μαθαινω και τα φανερα και τα κρυφα που κανεις . :D :D Τωρα καθησα και σου εβγαλα με μαθηματικη ακριβεια ποσα ντεσιμπελ βγαζουν τα φυσιγγια σου ,ποσο κλωτσο τρως στον ωμο σου ,και ποσο σου ανεβαινει η πιεση οταν ριχνεις αυτα τα φυσιγγια .Λοιπον τα ντεσιμπελ ειναι ισα με εκρηξη με φουρνελο σε νταμαρι ,ο κλωτσος ειναι σαν σε σουταρει μουλαρι ,και η πιεση αου φτανει σε επιπεδα που δεν τα πιανει το πιεσομετρο . :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :D :D :D :D Σκεψου τι σοκ παθαινουν τα θηραματα . :o :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
pericles
Επικοινωνία:

Γεροντάκο κάτσε καλά και τα φυσίγγια μου μια χαρά είναι. 8-) Κοίτα τι φτιάχνουν οι Βιομηχανίες και τα στέλνουν εδώ και τρώνε κλώτσους με τα δίκανα γιατι τα φυσίγγια ειναι για Καραπίνες που θελουνε πίεση να οπλίσουν. :) Και το κάθε οπλο θέλει το φυσίγγιο που του τεριάζει ανάλογα με τους αυλούς και τα τσόκ :) :)
Φτιάξε καφέ να πιούμε και όπου νάνε πάμε απογευματινό για Σιταρίθρες :D :D :D :D Αντε και εχω μια συνταγή που τις φτιάχνω και μέσα στο τηγάνι γίνονται ισα με τις πέρδικες :D :D :D :D
Απάντηση