ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ
-
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Re: ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ
εδω στο νησι φετος λιγο καλυτερα απο περσυ , περσυ χτυπησα 114 τσιχλοκοτσυφα , φετος μεχρι στιγμης εχω 118 , και συνεχιζω μεχρι τελους
-
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
και με τα τσιχλοκοτσυφα ασχολουμε απο τον δεκεμβριο μεχρι τελους
- pericles
- Επικοινωνία:
Ειχες κάνει την ερώτηση και στο Καφενείο που απάντησα εκεί.ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ έγραψε: ↑26 Ιαν 2026 11:59 μια απορια μου , βρισκω στα καρτερια πολλους συγκερωτηρες ριχμενους , και δικους μου , και αλλους , μπορω να τους ξαναβαλω στα φυσιγγια που γεμιζω , η χαμενος κοπος
Πενήντα χρόνια Ιδιογόμωση σε Διαμέτρηματα 12-16-20-28-36
https://youtu.be/nmeT3fNPP_k?si=BGHBK5Yx4mKoo3j0
-
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Νικολα δεν αξιζει τον κοπο να μαζευουμε συγκεντρωτηρες που εχουν χρησιμιποιηθει γιατι αυτοι μετα την τουφεκια παθαινουν μεταβολη ως προς τα πτερυγια στην φουστα και το αμορτισερ τους λογω θερμοτητας και πιεσεων .Κατα αυτο τον τροπο οταν ξαναγεμιστουν δεν εχουν την σταθεροτητα στην τουφεκια μας με διαφυγη αεριων και μεταβολη της πλαστικης μαζας τους στα πτερυγια στο αμορτισερ και στη φουστα τους . 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
-
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
ευχαριστω Νικολα , οποτε μαζεμα και πεταμα , για να μην ρυπενουμε το περιβαλον, γιατι ειναι τραγικο να παει ο αλλος να κοψει χορτα με το χορτοκοπτικο με την τριχα και να πεταγοντε οι καλυκες δεξια και αριστερα
-
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
https://www.youtube.com/watch?v=JdkmwMwMFh4 Ακουστε αγαπητοι φιλοι ιδιογομωτες ορισμενα πραγματα για να σας λυθουν οι αποριες σας .
-
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
το ειδα Νικολα , με λιγα λογια με αυτα που λεει θελει να μας πει οτι η ιδιογομωση ειναι μια δυσκολη υποθεση , και αποτρεπη νεους να ασχοληθουν με αυτην , και οτι λογο που οι ιδιογομωτες δεν εχουν βλητικο σταθμο μπορει να φτιαξουν και επικινδυνα φυσιγγια , ενω οι κατασκευαστες που εχουν βλητικο σταθμο εαν θελουν φτιαχνουν ποιο καλα φυσιγγια , ασε με τα παλια υλικα τι ειπε οτι εναι επικινδυνα , πραγμα που σε ολα δεν συμφωνω με αυτα που ειπε , ειναι και αυτος με τα λεγωμενα του κατα της ιδιογομωσης το παει λαου λαου , παρολου που εχει βγαλει και βιβλια για την ιδιογομωση
-
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Αυτο που καταλαβα εγω ειναι οτι λεει για τις πυριτιδες και τα υλικα και τους λογους που δεν υπαρχουν στο εμποριο,για την ακριβεια στα υλικα που εχουν δημιουργηθει μονοπωλεια ,και για τους νεους ιδιογομωτες να καθησουν πρωτα και να μαθαινουν σωστα απο εμπειρους ιδιογομωτες πρωτα πρωτου ξεκινησουν .Ειναι επισης αληθεια οτι πολλοι απειροι ιδιογομωτες κανουν του κεφαλιου τους ,χωρις να γνωριζουν τις πιεσεις στα φυσιγγια .Ποσες φορες εχω γραψει και εγω εδω οτι οταν βαζουμε πλαστικο εμφρακτηρα με DIANA η μαλλινη δεν χρειαζεται να ανεβαζουμε καθουλου την πυριτιδα εστω και με 0,5 .Ποιο καλα να τους φοβιζει παρα να τους ενθαρυνει ωστε να προσεχουν για να εχουν ασφαλη ιδιογομωση .Ειπε επισης για τις μεγαλες εταιρειες κατασκευης φυσιγγιων οτι εχουν αποκλισεις στα γραμμαρια πυριτιδας σκαγιων .Ειπε οτι απο LOT σε LOT υπαρχουν διαφορες [για αυτο εγω πηγαινω και κανω συνεχεια δοκιμες στο σκοπευτηριο σε διαφορα σεταπ και με παρεξηγουν πολλοι φιλοι ]Εγω το βρηκα πολυ καλο Νικολα και λεει σωστα πραγματα .Δεν μπορει να πει περισοτερα γιατι και αυτος φοβαται τις μηνυσεις 
- pericles
- Επικοινωνία:
Μήπως λεω τα κονομά και αυτός απο τις βιομηχανίες οπως κατι παλληκαρια εδώ σε μια ομάδα του Φ/π που οταν εγραψα καποια σχόλια για τα εργοστασιακά μου τα σβήσανε και εφυγα και εγω απο την ομάδα και βρήκα την Ισυχία μουΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ έγραψε: ↑25 Φεβ 2026 12:19 Αυτο που καταλαβα εγω ειναι οτι λεει για τις πυριτιδες και τα υλικα και τους λογους που δεν υπαρχουν στο εμποριο,για την ακριβεια στα υλικα που εχουν δημιουργηθει μονοπωλεια ,και για τους νεους ιδιογομωτες να καθησουν πρωτα και να μαθαινουν σωστα απο εμπειρους ιδιογομωτες πρωτα πρωτου ξεκινησουν .Ειναι επισης αληθεια οτι πολλοι απειροι ιδιογομωτες κανουν του κεφαλιου τους ,χωρις να γνωριζουν τις πιεσεις στα φυσιγγια .Ποσες φορες εχω γραψει και εγω εδω οτι οταν βαζουμε πλαστικο εμφρακτηρα με DIANA η μαλλινη δεν χρειαζεται να ανεβαζουμε καθουλου την πυριτιδα εστω και με 0,5 .Ποιο καλα να τους φοβιζει παρα να τους ενθαρυνει ωστε να προσεχουν για να εχουν ασφαλη ιδιογομωση .Ειπε επισης για τις μεγαλες εταιρειες κατασκευης φυσιγγιων οτι εχουν αποκλισεις στα γραμμαρια πυριτιδας σκαγιων .Ειπε οτι απο LOT σε LOT υπαρχουν διαφορες [για αυτο εγω πηγαινω και κανω συνεχεια δοκιμες στο σκοπευτηριο σε διαφορα σεταπ και με παρεξηγουν πολλοι φιλοι ]Εγω το βρηκα πολυ καλο Νικολα και λεει σωστα πραγματα .Δεν μπορει να πει περισοτερα γιατι και αυτος φοβαται τις μηνυσεις![]()
-
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Τι να οικονομισει Περικλη μου ο Χατζιωτης ? Απο τα φυσιγγια περιμενει για να βγαλει 2 ευρω το κουτι ? Εδω πουλαει χιλιαδες οπλα που εκει ειναι το μεγαλο κερδος του .
Το θεμα ειναι αν αυτα που λεει ειναι σωστα ,η οχι . 
- pericles
- Επικοινωνία:
Δεν εγραψα ονόμα αλλά να ξέρεις οτι οι Εταιρείες δίνουν μίζες 
-
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Εδω μιζες παιρνουν ολοι .Οπου και να πας αν δεν εχεις μαζι σου λαδακι δεν γινεται τιποτα .Εγω εστιαζω μονο σε αυτα που λεει τα οποια για μενα ειναι σωστα ,απο εκει και περα οτι και να κανει ειναι δικο του θεμα γιατι επαγγελματιας ειναι και κοιταει να οικονομισει και αυτος αλλωστε .

- pericles
- Επικοινωνία:
Και απο τους πρώτους σε συγραφή βιβλίου Ιδιογόμωσης 
-
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
κυριοι αυτη η πυριτηδα τι λεειPSB02 SP [ Special - 36+gr ], της NOBEL SPORTδεν βλεπω σεταπ πουθενα για αυτη , ειναι ιδια με την σκετη PSB02 την ισπανικη της MAXAM που εχω δοκιμασει στο 20αρι και ειναι φοβερη, δηλαδη εαν την παρω θα μπορω να την γεμισω το ιδιο στο 20αρι με την σκετη PSB02 της MAXAM
-
Ανεστης19
Δεν εχω εμπειρία απο την maxam.. εχω της nobel sport και την γεμηζω με της maxam .. λογικά έχει διαφορα αλλα οχι μεγαλη
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ανεστης19 την 28 Φεβ 2026 13:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Νικολα καλημερα .Οπως λεει και στο βιντεο πολυ σωστα και ο Χατζιωτης απο εργοστασιο σε εργοστασιο,και απο LOT σε LOT εχουν διαφορα οι πυριτιδες για αυτο και κανουμε τις δοκιμες συνεχεια οταν εχουμε μια αλλαγη .Οπως λεει και αυτος ,σταματησε να γραφει βιβλιο με σεταπ γιατι δεν μπορει να βρει ακρη με τις αλλαγες που γινονται .Η μονη λυση ειναι οι δοκιμες μολις αγορασουμε μια πυριτιδα .ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ έγραψε: ↑28 Φεβ 2026 00:10 κυριοι αυτη η πυριτηδα τι λεειPSB02 SP [ Special - 36+gr ], της NOBEL SPORTδεν βλεπω σεταπ πουθενα για αυτη , ειναι ιδια με την σκετη PSB02 την ισπανικη της MAXAM που εχω δοκιμασει στο 20αρι και ειναι φοβερη, δηλαδη εαν την παρω θα μπορω να την γεμισω το ιδιο στο 20αρι με την σκετη PSB02 της MAXAM
-
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Παρακολουθω διαφορα βιντεο που ανεβαζουν στο YOU TUBE με διαφορα εργοστασιακα φυσιγγια για φασα ,παπι ,λαγο κλπ.και κανουν τις δοκιμες στον πινακα στα 20 μετρα [οχι σε φυσιγγια διασπορας ],σε φυσιγγια που θελουμε να ριξουμε σε θηραματα σε μεγαλυτερες αποστασεις .Δεν μπορω να καταλαβω τον λογο .Σε αυτη την αποσταση και το χειροτερο φυσιγγιο να δοκιμασεις θα εχει καλη σχετικα συγκεντρωση .Εγω γνωριζω και εχω διαβασει απο την βιβλιογραφια οτι οι δοκιμες πρεπει να γινονται τουλαχιστον στα 35 μετρα για αυτα τα θηραματα .Ενα αλλο παλι ειναι οτι δοκιμαζουν αυτα τα φυσιγγια 36 και 38 γραμ σκαγια με θερμοκρασια 30 βαθμους και με πιεσεις κοντα στα 900 BAR και με υγρασια στα 60/100 .Εσεις τι λετε οτι θα συμβει ?
-
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
οσο και να δοκιμαζουν εργοστασιακα , παντα στην δοκιμη θα ειναι , γιατι ποτε δεν θα ειναι σταθερα τα εργοστασιακα , εαν αλαξουν παρτιδα , θα ειναι φτου και απο την αρχη
-
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Απο την στιγμη που οι εργοστασιακες μηχανες ειναι αυτοματες οσο καλες και να ειναι ,ποτε δεν θα εχουν ακριβεια στα σεταπ τους .Εχω ανοιξει παρα πολλα ετοιμα φυσιγγια και βλεπεις οτι απο φυσιγγιο σε φυσιγγιο εχουν διαφορα τοσο στο βαρος της πυριτιδας οσο και στα σκαγια .Αφησε που οταν τους τελειωσει μια πυριτιδα που γραφουν εξωτερικα στο κουτι μεσα βαζουν αλλη χωρις να το ξερεις .Το κακο ειναι σε ολα αυτα ,οτι οι περισοτερες εταιρειες που κατασκευαζουν φυσιγγια Ελληνικες και ξενες ειναι αυτες που κανουν εισαγωγη και φερνουν και τα υλικα ,με αποτελεσμα να εχουν το μονοπωλειο .