ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ

Ιστότοπος www. IDIOGOMOSI .com και θεματικές κατηγορίες
Απάντηση
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

Re: ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ

Δημοσίευση από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ »

συμφωνω Νικολα εκτος απο ολα αυτα δηλαδη να μπορουμε να φτιαξουμε οτι φυσιγγιο θελουμε και οσα γραμμαρια , και ακομα και σε παλια οπλα συλεκτικα που εχουν θαλαμες 65 χιλιοστων , που δεν υπαρχει πουθενα φυσιγγιο ετοιμο 65 χιλιοστων με χαμηλη γομωση 30 γραμμαριων , και εαν βρεθει θα ειναι 67,5 χιλοστων και πανακριβο , ειναι για εμενα μια ευχαριστη αποσχολιση η ιδιογωμοση , που σε αλλους μπορουν να το βλεπουν σαν αγγαρια
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Νικολα θα σου πω μια ιστορια για να ακουνε και να μαθαινουν και οι φιλοι που μου συνεβη πριν αρκετα χρονια .Μια μερα με ειδοποιουν τα φιλαρακια μου απο τα Γρεβενα οτι εχουν πεσει πολλες φασσες στην περιοχη τους .Ηταν 15 Νοεμβριου θυμαμαι .Εγω ημουν στην δουλεια μου και δεν ειχα ετοιμασει φυσιγγια ,και ετσι πηγα αναγκαστικα εδω στην περιοχη μου σε μια μικρη βιοτεχνια φυσιγγιων και πηρα δυο κουτια φυσιγγια νουμερο 6 .Εφυγα και το πρωι ημουν στο καρτερι στον τοπο βοσκης των πουλιων .Αρχισαν να περνανε πουλια και τα τουφεκουσα και επαιρναν δρομο τραυματισμενα ,και ειχα τρελαθει .Αφου τουφεκισα μερικα πουλια ειδα οτι κατι δεν πηγαινε καλα ,πηγαινω και δοκιμαζω ενα φυσιγγιο σε στοχο και βλεπω οτι οι τρυπες στο χαρτονι ειναι μικρες .Ανοιγω λοιπον απο περιεργεια ενα φυσιγγιο και βλεπεω οτι αντι να εχει μεσα σκαγια νουμερο 6 ειχε νουμερο 9 .Ετσι αρχισα να ριχνω κατι δικα μου ιδιογομωσης και πηρα μερικα πουλια ,αλλα αυτα τα φυσιγγια ηταν λιγα και μου τελειωσαν γρηγορα .Την μεθεπομενη που γυρισα πηγα στο μαγαζακι και του λεω οτι τα φυσιγγια δεν ηταν νουμερο 6 αλλα νουμερο 9 .Και ξερεις τι μου ειπε ? Οτι ειχε κανει λαθος και σε καλυκες τυπωμενους 6 εβαλε νουμερο 9 γιατι τους ειδε αναποδα τους καλυκες .Αντε να βρεις ακρη .Απο τοτε εκανα στοκ δικα μου φυσιγγια ιδιογομωσης και ηταν η αιτια που δεν ξαναεβαλα ετοιμο φυσιγγιο στο οπλο μου . Να μου πεις εγινε ενα λαθος ,αλλα πειτε μου ποσα τετοια και διαφορα αλλα λαθη εχουν γινει στα ετοιμα φυσιγγια και δεν τα παιρνουν ειδηση οι κυνηγοι .? Για αυτο παντα φυσιγγια ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗΣ φιλοι και εχετε το κεφαλι σας ησυχο γιατι ξερετε τι υλικα εχετε βαλει μεσα .
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

Nικολα το σεταπ με την s4 και συχρονο χαρτινο φυσιγγιο κομενω στα 65 χιλιοστα , με cx2000 κουβερ πρασινο μαλινη απο κετσε 15 χιλιοστων κομενει στην μεση και αναμεσα φελοταπα 5 χιλιοστων με 1,45 χ31 κλεισμενω με ρελι και χαρτακι στα 60,50 7αρι πολυ καλο με το κοκκοροντουφεκο σε περδικες , επειδη μου αρεσε σκεφτομε να το γεμισω και σε 6αρι , τι λες να το αφησω το ιδιο η να μαω την s4 στα 1,50 χ 31 λογο 6αρι , και ολα τα αλλα το ιδιο
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Απο την στιγμη που δεν θα αλλαξεις τιποτα στο στησιμο μπορεις να πας στο 1,50 πυριτιδα Νικολα με το 2000 καψουλι γιατι χειμωνιαζει και χαλαει ο καιρος ,γιατι πρεπει να λαβεις υποψην σου οτι και ο καλυκας ειναι 65αρης . Αυτο το σεταπ με το 1,50 χ31 και το στησιμο σε 65 αρη καλυκα το εκανα σαν δευτερο φυσιγγιο στην μπεκατσα και ηταν πολυ καλο . ;) 8-)
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

ναι αλλα στην μπεκατσα βαζεις ψιλα σκαγια εγω λεω για 6αρι , και οχι γιατι χειμωνιαζει , με την λογικη αυτη τοτε να παω και το 7αρι σε 1,50 , και τα αλλα τα ιδια
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Νικόλα έχεις ισχυρό καψουλι σε 65αρη κάλυκα για αυτό σου είπα να μη το αλλάξεις ,γιατί με αυτό το σεταπ είσαι εντάξει και για το νούμερο 6 σκάγια .
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

εννοεις οτι 1,50 χ31 και σε 6αρι και σε 7αρι με ολα τα αλλα τα ιδια
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ναι .
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

οκ , και κατι αλλο εχω παλια velox πυριτηδα 3 κουτια , τα δυο κουτια ποιο καινουρια , και το ενα παλιο μεταλικο κουτι , στα πλαστικα κουτια γραφει δωση χωρις να λεει καψουλι στο 1,80χ32 και 2χ36 , στο παλιο κουτι το μεταλικο γραφει δωση χωρις να γραφει τι καψουλι στο 2χ33 και 2,2χ36 , εγω δεν θελω παρα πανω απο 30 αντε 32 γραμμαρια να την γεμισω , τι δωση προτινης Νικολα και ποιο καψουλι
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Νικολα καταρχην την πυριτιδα VELOX την εκανε εισαγωγη η ΔΟΡΚΑΣ περιπου την δεκαετια του 1960 στην Ελλαδα .Αυτη ειχε δυο κουτια μεταλικα σε διαφορετικο σχημα .Το ενα ηταν ορθιο των 200 γραμμαριων και το αλλο χαμηλο των 100 γραμμαριων .Οι δοσολογιες που εδινε ηταν απο 2-2,20 πυριτιδα με 33-36 γραμ σκαγια οπως γραφεις .Σε αυτες τις δοσολογιες εδινε καψουλι ισχυρο ,κατι αναλογο με το 2000 η το 616 .Μη ξεχνας οτι οι δοσολογιες αυτες ηταν για ταπες μαλλινες και για ρελι .και οχι για συγκεντρωτηρες ,για αυτο θελει προσοχη .Τωρα αυτο σε πλαστικο κουτι που εχεις δεν το ξερω ,γιατι προφανως καπου το ειχε δωσει φασον η εταιρεια και ειναι νεωτερο σε χρονολογια .Το γνησιο ηταν μεταλικο παντα ,και οταν αλλαξε χερια το εργοστασιο της ,αλλαξε και ονομασια και την ελεγαν LOVEX .Τωρα ασφαλως και μπορεις να πας σε ποιο χαμηλη δοση στα 30-32 αλλα θα πας στο 1,80 πυριτιδα για αυτα τα γραμμαρια σκαγιων παλι με ισχυρο καψουλι και μαλλινη ταπα και ρελι .Αυτη την δοσολογια του 1,80 χ33 την γεμιζε η ΔΟΡΚΑΣ στο φυσιγγιο της ΝΕΟ VELOX .
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ την 15 Νοέμ 2024 08:39, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
pericles

Δημοσίευση από pericles »

Lovex εχω και εγώ χρονολογία 1970 αλλά την αγοράζανε χύμα. Κάτι που ακόμα συνηθίζεται μέχρι σήμερα να μην υπάρχει στην αγορά συσκευασμένη οποιαδήποτε πυρίτιδα.
Σαράντα χρόνια Ιδιογόμωση σε Διαμέτρηματα 12-16-20-28-36
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Εδω και μερικα χρονια εχει απαγορευτει η χυμα πυριτιδα Περικλη,και ειναι μονο σε πλαστικα σφραγισμενα δοχεια με LOT επανω στο δοχειο .
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ έγραψε: 15 Νοέμ 2024 01:14 Νικολα καταρχην την πυριτιδα VELOX την εκανε εισαγωγη η ΔΟΡΚΑΣ περιπου την δεκαετια του 1960 στην Ελλαδα .Αυτη ειχε δυο κουτια μεταλικα σε διαφορετικο σχημα .Το ενα ηταν ορθιο των 200 γραμμαριων και το αλλο χαμηλο των 100 γραμμαριων .Οι δοσολογιες που εδινε ηταν απο 2-2,20 πυριτιδα με 33-36 γραμ σκαγια οπως γραφεις .Σε αυτες τις δοσολογιες εδινε καψουλι ισχυρο ,κατι αναλογο με το 2000 η το 616 .Μη ξεχνας οτι οι δοσολογιες αυτες ηταν για ταπες μαλλινες και για ρελι .και οχι για συγκεντρωτηρες ,για αυτο θελει προσοχη .Τωρα αυτο σε πλαστικο κουτι που εχεις δεν το ξερω ,γιατι προφανως καπου το ειχε δωσει φασον η εταιρεια και ειναι νεωτερο σε χρονολογια .Το γνησιο ηταν μεταλικο παντα ,και οταν αλλαξε χερια το εργοστασιο της ,αλλαξε και ονομασια και την ελεγαν LOVEX .Τωρα ασφαλως και μπορεις να πας σε ποιο χαμηλη δοση στα 30-32 αλλα θα πας στο 1,80 πυριτιδα για αυτα τα γραμμαρια σκαγιων παλι με ισχυρο καψουλι και μαλλινη ταπα και ρελι .Αυτη την δοσολογια του 1,80 χ33 την γεμιζε η ΔΟΡΚΑΣ στο φυσιγγιο της ΝΕΟ VELOX .
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

δηλαδη Νικολα σκεφτομε να την γεμισω για το εγλεζικο σε 65αρι καλυκα πλαστικο με cx2000 1,75 χ30 με οβερ παουερ χαρτινο και ντιανα ταπα με ρελι και χαρτακι θα ειναι καλο σε 8αρι και 9αρι
Απάντηση