Και λιγη κοινωνικότητα δεν βλάπτειΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ έγραψε: ↑02 Οκτ 2024 11:44 πολυ ωραιο Νικολα το ειδα , ενας απο τους καλυτερους ο ΚΥΡΙΟΣ Χατζιωτης , να μην πω ο καλυτερος απο ολους , και σαν ανθρωπος ντομπρος , που δεν εχει στο μυαλο του το κερδος , αλλα την εξυπηρετηση, και μορφωμενος , εμαθα αρκετα καινουρια πραγματα
ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ
- pericles
Re: ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ
Σαράντα χρόνια Ιδιογόμωση σε Διαμέτρηματα 12-16-20-28-36
-
Ο Αγιος οπου και να πηγαινω το ξερω οτι παντα ειναι μαζι μου Νικολα .Οπως ηταν μαζι μου απο μικρο παιδι που τον γνωρισα εχουμε αριστη σχεση μεχρι σημερα .ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ έγραψε: ↑29 Σεπ 2024 20:03 Ρε Γραφικότατε Γεροντάκο, εκείνο το Άγιο Γεροντάκι με την άσπρη γενειάδα πίσω από τα μπαρούτια...τον έχεις από κοντά...για να σε προσέχει μην ανατινάξεις κάνα οικοδομικό τετράγωνο ?
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
-
- pericles
Κροτίδες βλέπω για το Πάσχα
Γεροντάκο αν και σε εμένα είπες σχετικά με το ρέλιασμα στα χάρτινα γράψε μας και εδώ να βλέπουν και οι νεότεροι τον τρόπο.
Γεροντάκο αν και σε εμένα είπες σχετικά με το ρέλιασμα στα χάρτινα γράψε μας και εδώ να βλέπουν και οι νεότεροι τον τρόπο.
Σαράντα χρόνια Ιδιογόμωση σε Διαμέτρηματα 12-16-20-28-36
-
Πολυ ωραιες φωτο κυριε Νικο και πολυ μερακλιδικη δουλεια
-
Σε ευχαριστω πολυ Βασιλη μου .
-
πολυ ωραια Νικολα , 65αρια να υποθεσω για τα κοκοροντουφεκα
-
Λοιπον επειδη μου εδωσε αφορμη ο Περικλης για τα χαρτινα φυσιγγια και τον τροπο ρελιασματος θα πω δυο λογια ,γιατι παρα πολλοι φιλοι εχουν παλαιους χαρτινους καλυκες και δεν μπορουν να τους ρελιασουν .Αγαπητοι φιλοι ιδιογομωτες .Οι παλαιοι χαρτινοι καλυκες [οχι οι καινουργιοι] εχουν πολλες ιδιαιτεροτητες ,και εχουν ειδικο τροπο ρελιασματος και θελουν μερακι ,τεχνη και γνωσεις στο ρελιασμα τους για να εχουμε σωστο και ομορφο αποτελεσμα .Καταρχην το χαρτι του καλυκα ειναι ζωντανος οργανισμος για αυτο και σαπιζει οταν βραχει .1/ Ειναι ποιο χοντρο απο τους σημερινους χαρτινους καλυκες 2/ Λογω οτι ειναι πολλων χρονων εχει ξεραθει ,δηλαδη εχει χασει την ελαστικοτητα του εστω και αυτη την λιγη που ειχε καποτε .3/ Θελει υπομονη και λιγη τεχνη ωστε να ρελιαστει σωστα ,ωστε να μη σουρωσει οπως λεμε ,να μη τσακισει ,στο ρελιασμα ,και να μη το φαει η μηχανη το χαρτι στο ρελιασμα ,πραγμα που ειναι συνηθισμενο .Ολα αυτα τα φυσιγγια που εχω βαλει στην φωτο ειναι ρελιασμενα σε απλο ρελι και σε αστερι ,με την μηχανη το Νικολα του Καββαδια ,και με στροφειο απλο CORTINI .Οπως βλεπετε στις φωτο εχω βαλει διαφορους τροπους κλεισιματος .Τωρα στο ρελιασμα 1/ επειδη το χαρτι του καλυκα οπως ειπα ειναι ποιο χοντρο στο παχος απο τον πλαστικο καλυκα η τον νεο χαρτινο ,αυτοματως πηγαινουμε σε ποιο πολλα χιλιοστα οταν αφηνουμε ελευθερο χωρο τουλαχιστον, 1 με 2 αναλογα το υψος που θελουμε χιλιοστο περισοτερο ωστε να μπορει το χαρτι να γυρισει σωστα στο ρελιασμα του .2/ Κατα την διαρκεια που ρελιαζουμε δεν πρεπει κατεβαζουμε το μπρατσο της μηχανης με δυναμη ,γιατι θα μας σουρωσει τον καλυκα 3/ δεν κραταμε πολυ ωρα τον καλυκα μεσα στο στροφειο ,γιατι θα μας το μασησει το ρελι με τις πολλες στροφες που εχει το μοτερ ,με αποτελεσμα να βουλωσουν τα δοντια εσωτερικα του στροφειου .Θελει ελαφρια χωρις πολυ πιεση και πολυ γρηγορα κατεβασμα και ανεβασμα ωστε να μη προλαβει να το,, μασησει ,,.Μιλαμε για κατω απο δευτερολεπτο .Δηλαδη πολυ γρηγορα κατω πανω ,και ελαφρια .Εκει ειναι ολο το μυστικο .Ο χαρτινος καλυκας δεν ειναι πλαστικος που εχει ελαστικοτητα .Μη βαζεται ποτε στοφεια που ειναι μπρουτζινα ,η αλλο μεταλο περα απο το ατσαλινο ,γιατι ολα τα αλλα ,κατα την διαρκεια του ρελιασματος μαυριζουν εξωτερικα κοντα στο ρελι τον καλυκα απο την τριβη και εχουμε αντιαισθητικο αποτελεσμα .Οι παλαιες χειροκινητες ρελιαστρες ειχαν αργες στροφες οταν γυρνουσαμε με το χερι για αυτο και δεν μασουσαν το χαρτι ουτε το τσακιζαν .Πιστευω να σας βοηθησα ,και οτι αποριες εχετε πανω στο ρελιασμα στα παραδοσιακα παλαια χαρτινα φυσιγγια μας ,εδω ειμαστε να τις λυσουμε .
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ την 04 Οκτ 2024 10:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
Ναι Νικολα .65αρηδες και 67αρηδες καλυκες ειναι ολα . Τα χαρτακια ,οι ταπες οι μαλλινες εσωτερικα ειναι ολα φτιαγμενα απο εμενα .ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ έγραψε: ↑04 Οκτ 2024 10:08 πολυ ωραια Νικολα , 65αρια να υποθεσω για τα κοκοροντουφεκα
-
πολυ ωραια ολα , με μερακι
-
ρωταω δεν θα ηταν καλυτερα να ρελιαζουμε ολα τα χαρτινα καινουρια και παλια με της ρελιαστρες χειρος , και σιγα σιγαΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ έγραψε: ↑04 Οκτ 2024 10:41Λοιπον επειδη μου εδωσε αφορμη ο Περικλης για τα χαρτινα φυσιγγια και τον τροπο ρελιασματος θα πω δυο λογια ,γιατι παρα πολλοι φιλοι εχουν παλαιους χαρτινους καλυκες και δεν μπορουν να τους ρελιασουν .Αγαπητοι φιλοι ιδιογομωτες .Οι παλαιοι χαρτινοι καλυκες [οχι οι καινουργιοι] εχουν πολλες ιδιαιτεροτητες ,και εχουν ειδικο τροπο ρελιασματος και θελουν μερακι ,τεχνη και γνωσεις στο ρελιασμα τους για να εχουμε σωστο και ομορφο αποτελεσμα .Καταρχην το χαρτι του καλυκα ειναι ζωντανος οργανισμος για αυτο και σαπιζει οταν βραχει .1/ Ειναι ποιο χοντρο απο τους σημερινους χαρτινους καλυκες 2/ Λογω οτι ειναι πολλων χρονων εχει ξεραθει ,δηλαδη εχει χασει την ελαστικοτητα του εστω και αυτη την λιγη που ειχε καποτε .3/ Θελει υπομονη και λιγη τεχνη ωστε να ρελιαστει σωστα ,ωστε να μη σουρωσει οπως λεμε ,να μη τσακισει ,στο ρελιασμα ,και να μη το φαει η μηχανη το χαρτι στο ρελιασμα ,πραγμα που ειναι συνηθισμενο .Ολα αυτα τα φυσιγγια που εχω βαλει στην φωτο ειναι ρελιασμενα σε απλο ρελι και σε αστερι ,με την μηχανη το Νικολα του Καββαδια ,και με στροφειο απλο CORTINI .Οπως βλεπετε στις φωτο εχω βαλει διαφορους τροπους κλεισιματος .Τωρα στο ρελιασμα 1/ επειδη το χαρτι του καλυκα οπως ειπα ειναι ποιο χοντρο στο παχος απο τον πλαστικο καλυκα η τον νεο χαρτινο ,αυτοματως πηγαινουμε σε ποιο πολλα χιλιοστα οταν αφηνουμε ελευθερο χωρο τουλαχιστον, 1 με 2 αναλογα το υψος που θελουμε χιλιοστο περισοτερο ωστε να μπορει το χαρτι να γυρισει σωστα στο ρελιασμα του .2/ Κατα την διαρκεια που ρελιαζουμε δεν πρεπει κατεβαζουμε το μπρατσο της μηχανης με δυναμη ,γιατι θα μας σουρωσει τον καλυκα 3/ δεν κραταμε πολυ ωρα τον καλυκα μεσα στο στροφειο ,γιατι θα μας το μασησει το ρελι με τις πολλες στροφες που εχει το μοτερ ,με αποτελεσμα να βουλωσουν τα δοντια εσωτερικα του στροφειου .Θελει ελαφρια χωρις πολυ πιεση και πολυ γρηγορα κατεβασμα και ανεβασμα ωστε να μη προλαβει να το,, μασησει ,,.Μιλαμε για κατω απο δευτερολεπτο .Δηλαδη πολυ γρηγορα κατω πανω ,και ελαφρια .Εκει ειναι ολο το μυστικο .Ο χαρτινος καλυκας δεν ειναι πλαστικος που εχει ελαστικοτητα .Μη βαζεται ποτε στοφεια που ειναι μπρουτζινα ,η αλλο μεταλο περα απο το ατσαλινο ,γιατι ολα τα αλλα ,κατα την διαρκεια του ρελιασματος μαυριζουν εξωτερικα κοντα στο ρελι τον καλυκα απο την τριβη και εχουμε αντιαισθητικο αποτελεσμα .Οι παλαιες χειροκινητες ρελιαστρες ειχαν αργες στροφες οταν γυρνουσαμε με το χερι για αυτο και δεν μασουσαν το χαρτι ουτε το τσακιζαν .Πιστευω να σας βοηθησα ,και οτι αποριες εχετε πανω στο ρελιασμα στα παραδοσιακα παλαια χαρτινα φυσιγγια μας ,εδω ειμαστε να τις λυσουμε .
-
Και με αυτες μπορουμε να ρελιασουμε Νικολα ,αρκει το στροφειο να ειναι για χαρτινα οπως ηταν παλαια ,γιατι μετα στις ποιο νεες χειροκινητες μηχανες τα στροφεια τους ολα ειναι για πλαστικους καλυκες . Εγω εγραψα ποιο πανω για τους φιλους που δεν εχουν τετοιες μηχανες ,και ρελιαζουν με συγχρονες μηχανες ,οτι και με αυτες μπορουμε να ρελιασουμε μια χαρα .
-
Όταν υπάρχει γνώση και μεράκι έχεις αυτά τα αποτελέσματα! Μπράβο κύριε Νίκο!
-
Σε ευχαριστω Δημητρη ,Εχω μεγαλη αρρωστια με τα παλαια χαρτινα φυσιγγια .
-
και εγω εχω αρρωστια με τα παλια χαρτινα φυσιγγια , και παλια κοκοροντουφεκα αλλα ο γιατρος των οπλων δεν με γιατρευει , και αργη πολυ
-
-
Nικολα θα γραψω βιβλιο , <<<τα οπλα του Νικολα>>> και αρχιζω το 20αρι του δασκαλου , μετα το 20αρι του Χατζιωτη , και τελος το κοκοροντουφεκο του εγλεζου, ολα μα ολα χαλασμενα , με κυνηγαν τα χαλασμενα το πρωτο εκανε μπαμ απο μακρια οτι δεν εριχνε , και το αποριψα , το δευτερο μια χαρα φαινονταν , αλλα μετα απο 20 τουφεκιες εβγαλε ζημια , και ξανα εβγαλε , και του χρονου παλι ξανα , το τριτο το ειδα βιαστηκα , και το επελεξα λογο οτι μου ερχωνταν σωστα στο νομο το κοντακι , χωρις να το δω καλα απο ευγενια στο ξενο σπιτι , μια και ηταν μπροστα και η γυναικα του εγλεζου , και ειχα παει για αλλο σκοπο , για να δηλωσω τα οπλα του εγλεζου , απλος ηταν το μοναδικο που θυμομουν οτι μου ηρθε καλα στον ωμο , ολα που ειχε δεν τα δοκιμασα , αλλα ουτε θυμωμουν μερικα που δοκιμασα και μου ερχωνταν σωστα πως λεγωνταν , αλλα ηθελα σωνει και καλα κοκκοροντουφεκο , και που να ηξερα , μετα που ηρθε ο εγλεζος δεν μου εδωσε δυνατοτητα επιλογης , απλος αυτο του ειπα μου ερχετε σωστα , και αυτο μου το εδωσε
-
Αγαπητοι φιλοι σημερα δοκιμαστηκε ενα σεταπ στον πινακα στο σκοπευτηριο με την ΜΒ 32 [για οσους εχουν ] με αριστα αποτελεσματα στα 35 μετρα .Αυτο το σεταπ ειναι για παλαια δικανα για χαμηλες πιεσεις .Καλυκας GORDON Τ1 [για οσους εχουν] 67 χιλιοστα κομενος με 2000 καψουλι [για οσους εχουν ]ΜΒ 32 1,60 Χ 29 γραμ σκαγια νουμερο 9 .Ταπα DIANA 10 χιλιοστα υψος και φελλοταπα 10 χιλιοστα κομενη στην μεση απο τα 20 χιλιοστα που ειναι ολοκληρη κερωμενη και κλεισιμο 6 αστερι .Ξερω οτι θα μου πειτε που να βρουμε πυριτιδα ΜΒ 32 και καλυκες GORDON αλλα εγω επειδη εχω αρκετους εκανα αυτη την δοκιμη .Το οπλο που εκανα την δοκιμη ειναι η BERETTA 682 με 3* τσοκ .
-
Κουιζ .Τι διαφορετικο εχουν οι συγκεντρωτηρες Θωδη εναντι των αλλων συγκεντρωτηρων που υπαρχουν στο εμποριο .? Δεν μιλαω για το αμορτισερ του .
-
- Διαχειριστής ιστοσελίδας
Φούστα και ποτηράκι