ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Ενότητα συζητήσεων γενικής θεματολογίας
Απάντηση
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δημοσιεύσεις: 3543
Εγγραφή: 01 Σεπ 2021 11:25
Τοποθεσία: ΙΛΙΟΝ

Re: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Π. Εμφιετζόγλου : Το Κυνήγι και οι Έλληνες Κυνηγοί .4 Οκτωβρίου, 2022



Του Δρ.ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ

Εκτιμώ την χρησιμότητα του κυνηγιού και τα οφέλη που προσφέρουν οι Έλληνες κυνηγοί στην Εθνική οικονομία, αλλά και σε τόσους άλλους τομείς.

Συγκεκριμένα:

Το κυνήγι στην πατρίδα μας, συνεισφέρει στην Εθνική οικονομία ένα τζίρο πάνω από το 1 δισ. €. Ο τζίρος αυτός, γίνεται κυρίως σε παραμεθόριες περιοχές, και ως επί το πλείστον τους χειμερινούς μήνες – ιδιαίτερα σημαντικό για την οικονομία των περιοχών αυτών.
Οι κυνηγοί μας, συμβάλλουν στην δασοπυρόσβεση, είτε ως πυροσβέστες, είτε αποτρέποντας εμπρησμούς.
Συμβάλλουν ακόμη, στη μείωση της λαθροϋλοτομίας όπως και στον περιορισμό της καλλιέργειας δενδρυλλίων χασίς.
Ιδιαίτερα στις περιοχές του Έβρου, βοηθούν σημαντικά στον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης.
Οι χώροι κυνηγιού, ελέγχονται από 270 περίπου θηροφύλακες, που πληρώνονται από τους ίδιους τους κυνηγούς, συμβάλλοντας μαζί με τα δασαρχεία στην αστυνόμευση.
Οι κυνηγοί πραγματοποιούν κάθε χρόνο μελέτες, σχετικά με την κατάσταση των θηραμάτων, ώστε να αποφεύγεται μείωση ή υπερβολική θήρα.
Είναι εύλογο λοιπόν, να αποφεύγονται κυβερνητικά μέτρα, άσκοπα και αρνητικά, σε αυτή την τόσο επωφελή δραστηριότητα.

Και ερωτούμε την Κυβέρνηση και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη:

Γιατί πρέπει να στειρώνονται οι κυνηγετικοί σκύλοι; Πως θα μπορέσουν οι κυνηγοί να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες όταν με τη στείρωση δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στη δραστηριότητά τους; Και πως θα διατηρηθούν παραδοσιακές Ελληνικές φυλές όπως ο Κρητικός Λαγωνικός, ο Ελληνικός Iχνηλάτης και ο Ελληνικός Ποιμενικός;
Μειώνοντας τη δραστηριότητα των κυνηγών αποστερείτε την Ελληνική ύπαιθρο από οικονομική αλλά και συναισθηματική υποστήριξη των συνόρων μας.
Απλά, άλλα ακατανόητα πράγματα. Εκτός εάν επιδιώκετε την περαιτέρω μείωση του Ελληνικού πληθυσμού των συνόρων για να τους αντικαταστήσετε με μουσουλμάνους.

Η Πατριωτική Ένωση συμπαρίσταται, και εκτιμά την κυνηγετική δραστηριότητα. Καταγγέλλει τα αρνητικά μέτρα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σύντομα, δυνατοί στη Βουλή, θα επανορθώσουμε τις αδικίες και θα ενισχύσουμε την Ελληνική Κυνηγετική Δραστηριότητα.

Υ.Γ.: Και επιτέλους, γιατί να πηγαίνουν οι κυνηγοί μας στα Σκόπια ή σε άλλες Βαλκανικές χώρες; Τουλάχιστον λίγο μυαλό!

O Πρόδρομος Εμφιετζόγλου είναι Πρόεδρος του κόμματος ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δημοσιεύσεις: 3543
Εγγραφή: 01 Σεπ 2021 11:25
Τοποθεσία: ΙΛΙΟΝ

Re: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Η ΟΞΕΙΑ ΞΑΦΝΙΚΙΤΙΔΑ ΘΕΡΙΖΕΙ . 8-)
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δημοσιεύσεις: 3543
Εγγραφή: 01 Σεπ 2021 11:25
Τοποθεσία: ΙΛΙΟΝ

Re: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δημοσιεύσεις: 3543
Εγγραφή: 01 Σεπ 2021 11:25
Τοποθεσία: ΙΛΙΟΝ

Re: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Ηλεία: Σε ανακοπή αποδίδεται ο θάνατος του 19χρονου Αντώνη που πέθανε στον ύπνο του





Σοκαρισμένη είναι από χθες η τοπική κοινότητα του Αμπελοκάμπου στην Ηλεία, μετά την είδηση ότι ο 19χρονος Αντώνης Μπορδόκας εντοπίστηκε το πρωί νεκρός στο δωμάτιό του.


Σύμφωνα με το patrisnews.gr, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ανακοπή του 19χρονου. Ωστόσο, τα ακριβή αίτια θανάτου αναμένεται ότι θα γίνουν γνωστά με τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής.

Ο Αντώνης Μπορδόκας βρέθηκε από τη μητέρα του, που πήγε να τον ξυπνήσει, επειδή διαπίστωσε ότι είχε αργήσει να σηκωθεί. Εκεί, τον είδε χωρίς τις αισθήσεις του. Άμεσα ειδοποίησε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που έσπευσε στο σπίτι του άτυχου αγοριού με τη συνοδεία αστυνομικού οχήματος, το παρέλαβε και το μετέφερε στη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας όπου παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Είχε πάει για ποδόσφαιρο το απόγευμα της Τρίτης

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο 19χρονος τις τελευταίες ημέρες διέμενε στο πατρικό του σπίτι, καθώς είχε κενό από τη σχολή του -ήταν φοιτητής στο Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα την Καλαμάτα – και ήθελε να βοηθήσει τους γονείς του. Δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας και τίποτε δεν προμήνυε τι θα συνέβαινε.

Λίγες ώρες πριν τον θάνατό του είχε πάει με φίλους του να παίξει ποδόσφαιρο σε καλτσέτο και επιστρέφοντας στο σπίτι του έφαγε και έπεσε να ξεκουραστεί, δίχως ωστόσο να ξυπνήσει ποτέ.

Στο πένθος έχουν βυθιστεί συγγενείς, φίλοι και γνωστοί. Όλοι τους μιλούν για έναν εργατικό νεαρό, ιδιαίτερα αγαπητό, που πάντα βοηθούσε όταν τον χρειάζονταν.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 16:30 στην Αγία Παρασκευή Αμπελοκάμπου.

ΣΧΟΛΙΟ .ΞΑΦΝΙΚΙΤΙΔΑ ΘΑ ΕΠΑΘΕ . 8-) :(
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δημοσιεύσεις: 3543
Εγγραφή: 01 Σεπ 2021 11:25
Τοποθεσία: ΙΛΙΟΝ

Re: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

14-10-2022
Εύβοια: Βαρύ πένθος στην Χαλκίδα - «Έφυγε το χαμογελαστό παιδί»
Στο πένθος έχει βυθιστεί η πόλη της Χαλκίδας από τον αιφνίδιο θάνατο του Ανδρέα Γκάρο

Στο πένθος έχει βυθιστεί η πόλη της Χαλκίδας από τον αιφνίδιο θάνατο του Ανδρέα Γκάρο.

Ο 23χρονος Ανδρέας άφησε την τελευταία του πνοή την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου μετά από νοσηλεία 15 ημερών στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Ο άτυχος νεαρός εργαζόταν εθελοντικά στο γενικό νοσοκομείο Χαλκίδας και ήταν από τα πιο αγαπητά παιδιά της πόλης.

Η τραγική είδηση του θανάτου του, πάγωσε κυριολεκτικά την πόλη και βύθισε στο πένθος τόσο την οικογένεια του όσο και τους φίλους του.

Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα Παρασκευή 14/10 στις 15:00 μμ συγγενείς και φίλοι όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στον ιερό ναό Αναστάσεως του Λαζάρου στο νέο κοιμητήριο της Χαλκίδας.

«Έφυγε το χαμογελαστό παιδί», λένε χαρακτηριστικά όσοι γνώριζαν τον Ανδρέα.

ΑΠΟ ΞΑΦΝΙΚΙΤΙΔΑ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ .ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ :?:
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Διαχειριστής ιστοσελίδας
Δημοσιεύσεις: 1376
Εγγραφή: 30 Αύγ 2021 16:04

Re: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Δημοσίευση από ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Μάλιστα, όλα γίνονται εντελώς στα ξαφνικά και εμείς το χαβά μας
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δημοσιεύσεις: 3543
Εγγραφή: 01 Σεπ 2021 11:25
Τοποθεσία: ΙΛΙΟΝ

Re: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Οι λίστες της ντροπής: Αναμονή έως και τρία χρόνια στη Θεσσαλονίκη για ένα χειρουργείο
17-10-2022 14:50


Τα χειρουργεία στη Θεσσαλονίκη συνεχίζονται, όμως κάποιοι είναι αναγκασμένοι να περιμένουν από πολλούς μήνες έως και τρία ολόκληρα χρόνια. Τα στοιχεία που αποκαλύπτονται ρίχνουν φως σε ακόμα ένα πρόβλημα…
Μόλις το 50% των χειρουργικών αιθουσών λειτουργεί σε όλη τη Θεσσαλονίκη, την ώρα που οι λίστες αναμονής για τακτικά χειρουργεία ολοένα και μεγαλώνουν, λόγω των συσσωρευμένων ελλείψεων αναισθησιολόγων αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού, σε συνδυασμό με τα διαστήματα που μπήκαν «στον πάγο» τα χειρουργεία λόγω κορονοϊού.

Όπως εξηγεί ο Παναγιώτης Τουχτίδης, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», οι λίστες αναμονής των τακτικών χειρουργείων είναι αξεπέραστες, με αποτέλεσμα να είναι προτιμότερο κάποιος ασθενής να χειρουργηθεί στη Χαλκιδική ή σε άλλα νοσοκομεία της περιφέρειας, παρά να περιμένει από μήνες έως και χρόνια.

«Η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη και δεν μπορεί να την σηκώσει το νοσοκομείο μας, αν και οι χώροι μας, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα νοσοκομεία της πόλης, είναι διπλάσιοι-τριπλάσιοι, άρα κάτι δεν γίνεται σωστά».

Ειδικότερα, για μία οφθαλμολογική επέμβαση το ραντεβού μπορεί να είναι μετά από 8 μήνες, για ορθοπεδικά περιστατικά αγγίζει ακόμη και τον χρόνο, ενώ στη γενική χειρουργική, μπορεί κάποιος να περιμένει ακόμη και δύο με τρία χρόνια. «Ο κόσμος προτιμά καινούρια νοσοκομεία, ακόμη κι αν αυτό είναι εις βάρος της υγείας του λόγω της αναμονής. Προτιμά να περιμένει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμη και για ένα ανοιχτό γυναικολογικό χειρουργείο, που μπορεί να γίνει και μετά από τέσσερα χρόνια, αντί να επισκεφτεί μικρότερα νοσοκομεία και να εξυπηρετηθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Για παράδειγμα, στα νοσοκομεία «Άγιος Παύλος» ή στο «Γεννηματάς» η αναμονή για τα ορθοπεδικά είναι πάνω από πέντε μήνες, την ώρα που σε νοσοκομείο της Χαλκιδικής, το χειρουργείο θα γίνει σε μόλις 15 ημέρες» σημειώνει ο κ. Τουχτίδης με δηλώσεις που έκανε στο thesstoday.gr.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» σημειώνει πως εξίσου σημαντικό πρόβλημα αποτελεί ότι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης δεν γνωρίζουν σε ποιο νοσοκομείο να απευθυνθούν για το χειρουργείο τους, με αποτέλεσμα, απλώς να «δέχονται την μοίρα τους και να περιμένουν για το ραντεβού τους.

Ενδέχεται ακόμη να μπουν στο ρίσκο να χειροτερέψει το πρόβλημά τους και να επιδεινωθεί η υγεία τους, ενώ θα μπορούσε να είχε λυθεί μέσα σε κάποιες εβδομάδες σε άλλο νοσοκομείο, ίσως άλλης περιοχής. Γενικά η περιφέρεια χειρουργεί σε πολύ μικρότερους χρόνους, από ότι γίνεται στον αστικό ιστό. Πολύ συχνά βλέπουμε κόσμο να μετακινείται από τη Δυτική Μακεδονία για να χειρουργηθεί, την ώρα που θα μπορούσε να το κάνει στις κοντινές περιοχές. Εκτιμώ ότι θα έπρεπε οι ασθενείς να μπορούν να απευθύνονται πρώτα στο νοσοκομείο της πόλης τους και μόνο εφόσον δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν εκεί να παραπέμπονται στα μεγάλα νοσοκομεία των αστικών κέντρων».

Όπως αναφέρεται αναλυτικά σε πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Συγκεκριμένα, στις 1.784 οργανικές θέσεις οι 765 είναι κενές με τα μεγαλύτερα προβλήματα να καταγράφονται α) στους αναισθησιολόγους, στις οργανικές θέσεις υπηρετούν 8 και 2 με μετακίνηση με δυσχέρειες στη λειτουργεία του νοσοκομείου, β) στους τραυματιοφορείς που υπηρετούν μόλις 60 (μόνιμοι και συμβασιούχοι) στις 125 οργανικές θέσεις. Μάλιστα, το 2022 έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί 48 εργαζόμενοι.

Σχετικά με το νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ», η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει πως ακόμη και έναν χρόνο μετά τα εγκαίνια της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων, με την παρουσία του υπουργού Υγείας, η μονάδα εξακολουθεί να παραμένει ακόμη κλειστή λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού. Ακόμη, κλειστές παραμένουν έξι αίθουσες χειρουργείων για τον ίδιο λόγο.

ΣΧΟΛΙΟ .ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΚΥΡΙΟΙ .
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δημοσιεύσεις: 3543
Εγγραφή: 01 Σεπ 2021 11:25
Τοποθεσία: ΙΛΙΟΝ

Re: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

17:00-23:00 καμία ηλεκτρική συσκευή, ούτε ψυγείο: Το μέτρο – σοκ για την εξοικονόμηση ενέργειας
Το μέτρο που θεωρήθηκε ακραίο, γίνεται πραγματικότητα...

22.10.2022 | 14:40 ΣΧΟΛΙΟ .ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΗΜΟ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΡΑ ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΑ .ΚΑΘΗΣΤΕ ΑΝΑΠΑΥΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΣΤΕ . :x ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ .ΞΥΠΝΑΤΕ .
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δημοσιεύσεις: 3543
Εγγραφή: 01 Σεπ 2021 11:25
Τοποθεσία: ΙΛΙΟΝ

Re: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δημοσιεύσεις: 3543
Εγγραφή: 01 Σεπ 2021 11:25
Τοποθεσία: ΙΛΙΟΝ

Re: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Ετοιμαστειτε για εκλογες συντομα ,και πηγαινετε να ψηφισετε τους ιδιους που σας ταλαιπορουν και σας βασανιζουν 12 χρονια τωρα . 8-)
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Διαχειριστής ιστοσελίδας
Δημοσιεύσεις: 1376
Εγγραφή: 30 Αύγ 2021 16:04

Re: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Δημοσίευση από ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Εμείς Γέροντα λέμε να δοκιμάσουμε να ψηφίσουμε τη Γεννεά του Πολυτεκνίου :mrgreen:
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δημοσιεύσεις: 3543
Εγγραφή: 01 Σεπ 2021 11:25
Τοποθεσία: ΙΛΙΟΝ

Re: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Το συνθημα τους ηταν, ψωμι παιδεια ελευθερια ,Και τα τρια αυτα τα εχουν πετυχει ..Και να μη σου πω και για την υγεια :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δημοσιεύσεις: 3543
Εγγραφή: 01 Σεπ 2021 11:25
Τοποθεσία: ΙΛΙΟΝ

Re: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Πλειστηριασμοί: Κατασχέσεις σπιτιών και για 1.000 ευρώ - Τι ισχύει


Ακόμα και για μικρά ποσά, οι χρεωμένοι ιδιοκτήτες κατοικιών που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, μπορεί να ζήσουν τραγικές στιγμές όπως αυτές που βίωσε σήμερα η δημοσιογράφος Ιωάννα Κολοβού.O δικηγόρος Ζαννής Σιδέρης εξηγεί στο Newsbomb.gr τι ισχύει για την προστασία της Πρώτης Κατοικίας και πότε γίνεται κατάσχεση.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός της κατάσχεσης της κατοικίας της Ιωάννας Κολοβού, για ένα χρέος που δεν ξεπερνά τις 15.000 ευρώ, δηλαδή ένα ποσοστιαίο κλάσμα μόλις της πραγματικής αξίας του ακινήτου. Η βίαιη έφοδος των αστυνομικών και του δικαστικού επιμελητή στο σπίτι της στα Ιλίσια, προκαλεί και έντονες κοινωνικές αντιδράσεις.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση κατά την οποία ένας πολίτης κινδυνεύει να χάσει εντελώς το σπίτι του, για μικρό χρέος.

Ο Ζαννής Σιδέρης, δικηγόρο Παρ' Αρείω Πάγω, εξειδικευμένος σε ζήτημα υπερχρέωσης και υποθέσεις νόμου Κατσέλη, πτωχεύσεων ρυθμίσεων και πλειστηριασμών, εξηγεί στο Newsbomb.gr τι ισχύει για την προστασία της Πρώτης Κατοικίας και πότε γίνεται κατάσχεση.

«Δεν υπάρχει θεωρητικά όριο χρημάτων για να γίνει πλειστηριασμός. Ρεαλιστικά πλειστηριασμοί γίνονται πάνω από 20.000 ευρώ, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που γίνονται και για μικρότερα χρέη, ακόμα και για χίλια ευρώ», όπως και ο πλειστηριασμός που έγινε στο σπίτι της κας Κολοβού.

Για το πως μπορεί κάποιος να διαφυλάξει το σπίτι του από πλειστηριασμό, ενώ έχει χρέη θα πρέπει σύμφωνα με τον κ. Σιδέρη «να έχει υπαχθεί στον Νόμο Κατσέλη, να έχει ρυθμίσεις στο δάνειο του, είτε μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού, είτε με απευθείας διαπραγμάτευση με την τράπεζα αλλά και όποιος είναι ευάλωτος οφειλέτης, αρκεί να αποδείξει ότι πληροί τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Όποιος δεν έχει κάποιο από τα προαναφερόμενα, για οποιοδήποτε ποσό μπορεί να κατασχεθεί το σπίτι του».

«Ρεκόρ» πλειστηριασμών το 2022
«Οι πλειστηριασμοί το 2022 έχουν εκτιναχθεί. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πλέον το σύνολο των δανείων έχουν πουληθεί σε ξένα funds τα οποία κινούνταν άκρως επιθετικά. Πέρα όμως από αυτό, να αναφέρουμε ότι από τον Νοέμβριο του 2020 μέχρι τον Μάιο του 2021 δεν έγινε κανένας πλειστηριασμός λόγω καραντίνας. Επίσης, τον Αύγουστο, δεν γίνονται ποτέ πλειστηριασμοί. Άρα ένα 7μηνο της προηγούμενης χρονιάς που δεν έγινε κανένας πλειστηριασμός, είχε ως αποτέλεσμα να μετατεθούν όλοι για το 2022», επεσήμανε ο κος Σιδέρης.

ΣΧΟΛΙΟ .ΤΑ ΚΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ 1 ΔΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ? ΤΑ ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ .? ΤΡΕΧΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΦΗΦΙΣΕΤΕ .
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ την 23 Νοέμ 2022 08:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δημοσιεύσεις: 3543
Εγγραφή: 01 Σεπ 2021 11:25
Τοποθεσία: ΙΛΙΟΝ

Re: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

22/11/2022
ΟΙ ΝΕΟ-ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΕΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ-COVID ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΝΗΣΤΙΑ


ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩN.
ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΕΜΒΟΛΙΟ-ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΖΗΤΟΥΝ… ΑΜΝΗΣΤΙΑ

Αφού κατέστρεψαν την κοινωνία και την οικονομία σε παγκόσμια κλίμακα και αφού δολοφόνησαν εκατομμύρια ανθρώπους και κατέστρεψαν τις ζωές δισεκατομμυρίων άλλων προκαλώντας τους βλάβες με ένα φονικό δήθεν «εμβόλιο»,
•το πολυπληθές αληταριάτο των διεφθαρμένων και αμαθών ή ημιμαθών «επιστημόνων» (δήθεν «ειδικών» της πλάκας),
•Ο εσμός των εξαγορασμένωνκαι εφιαλτικά αδαών «δημοσιογράφων»-προπαγανδιστών (της κατηγορίας Ε-πλην, κατά Huxley),
•η σωρεία των παντελώς ανίδεων και κατά περίπτωση διεφθαρμένων πολιτικών που παπαγάλιζαν βλακωδώς το σλόγκαν «το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό»,

•τα βοθρολύματα των επαγγελματιών λογοκριτών (θεσμικών, κρατικών και παρακρατικών)
•και όλοι όσοι έκαναν κερδοφόρες μπίζνες στην εγκληματική επιχείρηση Covid-19, ανήσυχοι για την επερχόμενη Νυρεμβέργη 2.0,
ΤΩΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
Εν όψει των διαφαινόμενων ποινικών δικών της Νυρεμβέργης 2.0 στις οποίες θα απαγγελθούν κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας εναντίον των συν-συνωμοτών που συμμετείχαν ως ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί στη δολοφονία εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, οι προς ίδιον όφελος «εμβολιομανείς» παντός είδους και φυράματος, ικετεύουν τώρα για «αμνηστία», ελπίζοντας ότι όλοι θα συγχωρέσουμε και θα ξεχάσουμε τα όσα έκαναν στα θύματά τους.
Το εναρκτήριο λάκτισμα για την «επιχείρηση αμνήστευσης» των φονιάδων του COVID, δόθηκε με άρθρο της Emily Oster στο περιοδικό The Atlantic (31 Οκτωβρίου 2022), ένα από τα πιο επιδραστικά φερέφωνα της εμβολιακής και παγκοσμιοποιητικής προπαγάνδας στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Emily Oster, που ασκούσε –«ανιδιοτελώς» ως είθισται– πιέσεις για τα υποχρεωτικά εμβόλια, την κοινωνική απόσταση και τις μάσκες, τώρα ισχυρίζεται ότι οι άνθρωποι που επέβαλαν την τυραννία του Covid απλώς δεν ήξεραν τι έκαναν, αναπαράγοντας τα εμετικά ψελλίσματα των ναζιστών ομοτέχνων τους όταν κατέρρευσε το «χιλιετές» Ράιχ της εγκληματικής τους δράσης.
Σημείωση: Το άρθρο της Emily Oster στο The Atlantic με τίτλο: ΑΣ ΚΗΡΥΞΟΥΜΕ ΠΑΝΔΗΜΙΚΗ ΑΜΝΗΣΤΙΑ, και υπότιτλο: «Πρέπει να συγχωρούμε ο ένας τον άλλον για όσα κάναμε και είπαμε όταν ήμασταν στο σκοτάδι για τον COVID», παρατίθεται ολόκληρο στο τέλος του παρόντος.

Πόσο ανήθικος και ανόητος πρέπει να είναι κάποιος που διατείνεται ότι «πρέπει να συγχωρούμε ο ένας τον άλλον για όσα κάναμε και είπαμε όταν ήμασταν στο σκοτάδι για τον COVID», όταν αυτά που κάναμε και αυτά που είπαμε είχαν ως αποτέλεσμα τη μαζική δολοφονία εκατομμυρίων ανθρώπων και την καταστροφή της ζωής δισεκατομμυρίων άλλων λόγω της πρόκλησης σοβαρών βλαβών στην υγεία τους;

Ανεξάρτητα απ’ το γεγονός ότι κανένας δεν μπορεί να συμμετέχει λόγω και έργω σε εγκλήματα, και αφού τα διαπράξει να προβάλει την εκτρωματική δικαιολογία ότι «είμασταν στο σκοτάδι για τον Covid» (που σημαίνει «δεν ξέραμε τίποτα για τον Covid»), η οποία από ηθική και νομική άποψη, βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την αντίστοιχη δικαιολογία των Ναζί στη Γερμανία που, αφού δολοφόνησαν μαζικά αθώους ανθρώπους σε όλη την Ευρωπαϊκή ήπειρο, όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους, ψέλλιζαν: «Εκτελούσαμε διαταγές».

Μ’ άλλα λόγια, με βάση αυτή τη διαστροφική λογική, όλοι οι μαζικοί φονιάδες εμβολιομανείς απλώς ακολουθούσαν διαταγές «πιστεύοντας στην επιστήμη» και, συνεπώς θα πρέπει να συγχωρεθούν τα εγκλήματά τους.

Δηλαδή, να τους συγχωρεθεί η καθ’ οιονδήποτε τρόπο συμμετοχή τους στην πρωτοφανή εμβολιο-φονική επιχείρηση που (σύμφωνα με τις αυστηρές εκτιμήσεις που δημοσιεύθηκαν από τους Steve Kirsh, Ed Dowd και άλλους) έχει ήδη σκοτώσει πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους στις ΗΠΑ, τουλάχιστον 20 εκατομμύρια ανθρώπους στο υπόλοιπο κόσμο και έχει καταστρέψει τη ζωή πολλών δισεκατομμυρίων λόγω των βλαβών που προκλήθηκαν απ’ αυτά. Κι αυτό, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι θανατο-ξαφνικίτιδες που μας πολιορκούν ήδη από παντού και που μάλλον θα συνεχίσουν να μας συντροφεύουν στο διηνεκές, προς μεγαλύτερη δόξα της «πίστης στην επιστήμη».

(Είναι περιττό να αντικρούσει κανείς το βλακωδέστατο σλόγκαν «πιστεύω στην επιστήμη» που επαναλαμβάνεται από ιδιοτελείς ή ημι-ηλίθιους Ε-πλην, το οποίο αυτοαναιρείται μόλις διατυπώνεται, δεδομένου ότι η επιστήμη δεν είναι θρησκεία και, συνεπώς δεν έχει καμιά σχέση με την πίστη αλλά μόνο με την αμφιβολία και την αμφισβήτηση).
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ 2.0
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ότι οι διάφορες ανατριχιαστικές εκφάνσεις της ναζιστικής «Επιχείρησης Aktion T-4 και της Τελικής Λύσης (με τη μορφή του ασύλληπτου εφιάλτη του Ολοκαυτώματος), που είχαν ως στόχο την παρανοϊκή επιδίωξη της «κάθαρσης και της βελτίωσης της Άριας φυλής», μέσω της εξόντωσης των «ζωών που ήταν ανάξιες να βιωθούν», οι οποίες πραγματοποιήθηκαν υπό την υψηλή εποπτεία του Αδόλφου Χίτλερ και της «αυλής των τεράτων του», ΘΑ ΑΝΑΒΙΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ με την «Επιχείρηση Κορωναϊός», μια πολυεπίπεδη εκστρατεία στρατιωτικού τύπου, με στόχο τη γενετική τροποποίηση του ανθρώπινου είδους, την επιβολή μιας καθολικής συμμόρφωσης και τη μείωση του πληθυσμού του πλανήτη, υπό την υψηλή εποπτεία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF, Klaus Schwab, Νταβός),του Bill Gates και των γουρουνιών της «Φάρμας των Ζώων» που τους πλαισιώνουν.

ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ την «πρόβλεψη» που διατύπωσε σε μια κρίση μεγαλομανίας ο Neil Fergusonτου Imperial College του Λονδίνου, ένας κοινωνιοπαθής σύγχρονος Φρανκεστάιν της αλγοριθμικής αλχημείας και των μαθηματικών «μοντέλων» (ο οποίος επί 20 χρόνια δεν έκανε καμμιά επαληθεύσιμη «πρόβλεψη») που αποφάνθηκε ότι «ο κορωναϊός θα προκαλούσε 250 εκατομμύρια θανάτους», ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΊ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ΟΗΕ, Παγκόσμιος Οργανισμός Αρρώστιας, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, Διεθνής Οργανισμός Εμπορίου, και οι παραφυάδες τους) έβαλαν σε εφαρμογή την πολυεπίπεδη «Επιχείρηση Κορωναϊός» εναντίον της ζωής και των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, με τη συνεργασία της εγκληματικής ιατρικής συντεχνίας και μιας στρατιάς από δουλόφρονες δήθεν «επιστήμονες» που ασχολούνται με το τρομοκρατικό «σπορ» της γενετικής κοπτο-ραπτικής, υπό την υψηλή εποπτεία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF, Klaus Schwab, Davos),στην Κεντρική Επιτροπήτου οποίου συμμετέχουν όλα σχεδόν τα γουρούνια-μέλη της οργουελιανής «Φάρμας των Ζώων» της παγκοσμιοποιημένης αλήτ των κάθε είδους εταιρικών ομίλων, με στόχο της επιβολή της Μεγάλης Επαναφοράς (TheGreat Reset), στο πλαίσιο της οποίας εξέχοντα ρόλο διαδραματίζει η «αυλή των τεράτων» που κυριαρχούν στο πεδίο των τηλεπικοινωνιών, της πληροφορικής και του διαδικτύου (Bill Gates, Microsoft– Mark Zuckerberg, Facebook, Instagram– Jeffrey Bezos, Amazon –Lawrence Edward Page και Sergey Brin, Google).

ΤΩΡΑ ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΕΠΑΙΤΟΥΝ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ
Εν αναμονή της διαφαινόμενης σειράς ποινικών δικών της Νυρεμβέργης 2.0 στις οποίες θα απαγγελθούν κατηγορίες για εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας, οι παντοειδείς μεγάλοι και μικροί συν-συνωμότες που συμμετείχαν στην σκόπιμη, μαζική και εν επιγνώσει δολοφονία εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και στην καταστροφή της ζωής πολλών δισεκατομμυρίων άλλων, ικετεύουν τώρα την παροχή αμνηστίας, ζητώντας να συγχωρέσουμε και να ξεχάσουμε όσα έκαναν στα θύματά τους.
•Δεν μπορεί να υπάρξει αμνηστία. Μπορεί να υπάρξει μόνο κάθαρση. Γιατί, ως στοιχειώδες μέσο αυτοάμυνας της κοινωνίας, πρέπει να ελαχιστοποιηθεί κατά το δυνατό, το ενδεχόμενο να επιτεθεί ξανά σε κάποιο μεταγενέστερο χρόνο η μαφία των Παγκοσμιοποιητών. Όπως ακριβώς συνέβη με την ατελέστατη κάθαρση που ακολούθησε την κατάρρευση του ναζισμού, η οποία προλείανε το έδαφος για να ξαναδεχθεί η κοινωνία επίθεση από τους απογόνους του.
•Δεν μπορεί να υπάρξει αμνηστία. Μπορεί να υπάρξει μόνο κάθαρση. Ύστερα από τον απολογισμό του εγκληματικού βίου και της πολιτείας –και της δημόσιας έκθεσης– των σύγχρονων S.S. που κακοποίησαν τα παιδιά, τους ενήλικες και τους ηλικιωμένους μας.
•Δεν μπορεί να υπάρξει αμνηστία. Μπορεί να υπάρξει μόνο κάθαρση. Με την απονομή δικαιοσύνης για όσους δολοφονήθηκαν, καταστράφηκε η υγεία τους, φυλακίστηκαν, έχασαν τα μέσα βιοπορισμού τους, υπέστησαν πρόστιμα, έθαψαν οικείους του από απόσταση, καταδικάστηκαν σε κοινωνική απομόνωση με «αποστάσεις ασφαλείας», μάσκες και αποφυγή των συνανθρώπων και την στέρηση της παιδικής ηλικίας από τα παιδιά.
Η απάντηση στο κατάπτυστο άρθρο της Emily Oster, στο περιοδικό The Atlantic, ένα επιδραστικό εργαλείο της σκληρής εμβολιακής και παγκοσμιοποίησης προπαγάνδας, που ζητάει να κηρυχθεί μια «Πανδημική Αμνηστία» για τους «ανθρώπους» που επέβαλαν την τυραννία του Covid παγκοσμίως καταστρέφοντας τη ζωή δισεκατομμυρίων ανθρώπων επειδή «απλώς δεν ήξεραν» τι έκαναν, είναι απλή: Δεν μπορεί να υπάρξει αμνηστία. Μπορεί να υπάρξει μόνο κάθαρση. Επειδή ακριβώς ήξεραν τί έκαναν.
Και, επειδή «είναι έγκλημα η λησμονιά» πρέπει (υιοθετώντας την πρόταση ενός δημοσιογράφου), να τσιμεντώσουμε την συλλογική μνήμη με την ανέγερση δύο μνημείων:
•ενός «Τείχους του Αίσχους του COVID» όπου θα αναγράφονται τα ονόματα των εγκληματιών που θα κρίνονται ένοχοι συμμετοχής σε αυτήν την παγκόσμια συνωμοσία κατά της ανθρωπότητας και,
• ενός «Τείχους Ηρώων του COVID» όπου θα καταγράφονται τα ονόματα εκείνων που τόλμησαν να πουν την αλήθεια, που αντιστάθηκαν στην τυραννία και έσωσαν ζωές αντιστεκόμενοι στην παραφροσύνη του Covid.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δημοσιεύσεις: 3543
Εγγραφή: 01 Σεπ 2021 11:25
Τοποθεσία: ΙΛΙΟΝ

Re: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Βόμβα – ΣτΕ: Αντισυνταγματική η παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων στις δομές υγείας
24-11-2022 16:50


Αντισυνταγματική κρίθηκε από το Γ´Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας η παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού εργαζομένων σε δομές υγείας μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2022.
Με την απόφαση της επταμελούς συνθέσεως του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κρίθηκε ότι η παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι μη νόμιμη λόγω ελλείψεως επαναξιολογήσεως του μέτρου.


Ειδικότερα, ότι η διάταξη του ν. 4917/2022, με την οποία παρατάθηκε η ισχύς της επαναξιολογήσεως της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των εργαζομένων στις δομές υγείας μέχρι τις 31-12-2022, είναι αντίθετη προς την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

Το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ πριν αποφανθεί έλαβε υπόψη του προγενέστερες αποφάσεις της Ολομέλειας που είχαν κρίνει ότι τα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία της δημόσιας υγείας κατά του κορονοϊού (covid-19), όπως είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εργαζομένων, κ.λπ., πρέπει να επανεξετάζονται περιοδικώς από τα αρμόδια κρατικά όργανα ανάλογα με τα υφιστάμενα επιδημιολογικά δεδομένα και την εξέλιξη των έγκυρων επιστημονικών παραδοχών. Έτσι, σημειώνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας κατά τον χρόνο που δημοσιεύθηκε ο ν. 4917/2022 (31-3-2022) και εκδόθηκε η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση (14-4-2022) είχε παρέλθει χρονικό διάστημα 8 και πλέον μηνών από τη λήψη του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων σε δομές υγείας, δηλαδή «διάστημα που λόγω της φύσεως του μέτρου και των συνεπειών του, υπερβαίνει προδήλως το εύλογο, χωρίς, ωστόσο, να έχει διενεργηθεί επαναξιολόγησή του, βάσει επίκαιρων, κατά τον χρόνο εκείνο, επιστημονικών και επιδημιολογικών στοιχείων, για την αξία, την αποτελεσματικότητα και τις συνέπειες των εμβολίων κατά του κορωνοϊού και την πορεία και την εξέλιξη της πανδημίας».

Ούτε όμως, προκύπτει κατά τους συμβούλους Επικρατείας, «βάσει ποίων συγκεκριμένων επιστημονικών δεδομένων ο χρόνος της επαναξιολογήσεως παρατάθηκε έως τις 31-12-2022, δηλαδή τοποθετήθηκε σε χρόνο που επίσης υπερβαίνει τον εύλογο, εν όψει του ότι απέχει 9 μήνες από την ψήφιση του ν. 4917/2022».

Στο ΣτΕ είχε προσφύγει η ΠΟΕΔΗΝ και ζητούσε να ακυρωθεί η από 14.4.2022 απόφαση του υπουργού Υγείας.

Μετά τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ, παρέχεται η δυνατότητα σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να επανέλθουν στην εργασία τους κατόπιν σχετικής αιτήσεως τους. :o :o :o :o ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΚΑΡΠΑΖΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΕΣ .

Πηγή: newsit.gr
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δημοσιεύσεις: 3543
Εγγραφή: 01 Σεπ 2021 11:25
Τοποθεσία: ΙΛΙΟΝ

Re: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Πριν λιγο εμαθα οτι ενας φιλος μου 50 χρονων πηγε χθες και εκανε την τεταρτη δοση του εμβολιου στις 6 ωρα το απογευμα και στις 7 πηγε σπιτι του ,και δεν αισθανθηκε καλα και μετα απο λιγο πεθανε . :cry:
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
Άβαταρ μέλους
pericles
Δημοσιεύσεις: 1350
Εγγραφή: 01 Σεπ 2021 07:30
Τοποθεσία: Κύπρος

Re: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Δημοσίευση από pericles »

Και ένας άλλος φίλος σου έκανε την τέταρτη δόση την Δευτέρα το πρωί και ακόμη είναι στη ζωή και αισθάνεται καλύτερα απο πρίν ;)
Σαράντα χρόνια Ιδιογόμωση σε Διαμέτρηματα 12-16-20-28-36
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δημοσιεύσεις: 3543
Εγγραφή: 01 Σεπ 2021 11:25
Τοποθεσία: ΙΛΙΟΝ

Re: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Και ενας αλλος φιλος σου στο σκοπευτηριο που σου εστειλε χθες το εργαλειο, αυτο που μας ελεγε ειναι οτι μολις εκανε το εμβολιο προχθες την 4η δοση ολη την νυχτα δεν κοιμηθηκε απο τον πονο φοβηθηκε οτι θα πεθανει ,και ηταν ετοιμος χθες να καταρευσει ,και αν αμφιβαλεις σε αυτο που λεω μιλησε του στο VIBER που ξερω οτι μιλας . ;) 8-) Ευτυχως που ηταν και ο Χρηστος μαζι ,και τον ακουσε . ;) Μεροκαματο σας εχει κανει ο Εβραιος ο Μπουρλα . 8-) :lol: :lol: :D :D :D
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δημοσιεύσεις: 3543
Εγγραφή: 01 Σεπ 2021 11:25
Τοποθεσία: ΙΛΙΟΝ

Re: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Περισσότεροι θάνατοι απ’ τους ανεμβολίαστους: Ανησυχητικά νέα για τους εμβολιασμένους…
ΥΓΕΙΑ
Περισσότεροι θάνατοι απ’ τους ανεμβολίαστους: Ανησυχητικά νέα για τους εμβολιασμένους…
Ανησυχητικά στοιχεία!
25/11/2022
Μια έρευνα στις ΗΠΑ έρχεται να «χτυπήσει» καμπανάκι!

Για πρώτη φορά, η πλειοψηφία των Αμερικανών που πεθαίνουν από κορωνοϊό, έχουν λάβει τουλάχιστον τις βασικές δόσεις του εμβολίου, όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της Washington Post.

Είναι μάλιστα εντυπωσιακό πως το ποσοστό αυξάνεται μήνα με το μήνα μέσα στο 2022, με αποκορύφωμα τον Αύγουστο όπου καταγράφεται ποσοστό 58%! Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο το ποσοστό ήταν στο 42%, 19 μονάδες πάνω από τον Σεπτέμβριο του 2021, όπου το ποσοστό ήταν μόλις 23%. Πρόκειται για ανθρώπους που εμβολιάστηκαν ή είχαν κάνει και την ενισχυτική δόση, σύμφωνα με ανάλυση που διεξήχθη για το The Health 202 από τη Σίνθια Κοξ, αντιπρόεδρο του Kaiser Family Foundation.

Προφανώς, το να είναι κάποιος ανεμβολίαστος εξακολουθεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για θάνατο από κορονοϊό, ωστόσο από τα στοιχεία προκύπτει πως η αποτελεσματικότητα των εμβολίων μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Μια ανάλυση που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ υπογραμμίζει την ανάγκη λήψης τακτικών αναμνηστικών δόσεων, προκειμένου να διατηρηθεί χαμηλός ο κίνδυνος θανάτου, ειδικά για τους ηλικιωμένους.

Άλλωστε, το έκανε σαφές και ο Άντονι Φάουτσι στην τελευταία του ενημέρωση στον Λευκό Οίκο πριν συνταξιοδοτηθεί: «Το τελευταίο μήνυμα που σας δίνω από αυτό το βήμα είναι ότι παρακαλώ, για τη δική σας ασφάλεια, για την οικογένειά σας, λάβετε τη δόση του ενημερωμένου σας εμβολίου για τον κορωνοϊό εάν πληρείτε τις προϋποθέσεις», είπε. Σημειώνεται, πως ένα μεγάλο ποσοστό των Αμερικανών έχουν λάβει τουλάχιστον την κύρια σειρά των δόσεων του εμβολίου, άρα είναι λογικό ότι οι εμβολιασμένοι αποτελούν το μεγαλύτερο μερίδιο των θανόντων.

Γιατί πεθαίνουν εμβολιασμένοι;
Τον Αύγουστο, ο μεταδοτικός ιός της μετάλλαξης BA.5 έφτασε στο απόγειό του. Εκείνον τον μήνα, οι ανεμβολίαστοι 6 μηνών και άνω είχαν ποσοστά θανάτου σχεδόν 6 φορές παραπάνω από εκείνους που είχαν λάβει τις πρώτες βασικές δόσεις του εμβολίου. Οι ανεμβολίαστοι ηλικίας 50 ετών και άνω είχαν 12 φορές παραπάνω πιθανότητες να πεθάνουν από τον ιό συγκριτικά με τους συνομιλίκους τους, που είχαν λάβει δύο ή περισσότερες αναμνηστικές δόσεις. Την ίδια ώρα, η τρέχουσα εμβολιαστική κίνηση παρέμεινε και παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Όσοι δεν εμβολιάζονταν, πέθαιναν. Σταδιακά, ήταν αναμενόμενο το ποσοστό των ανθρώνων που πέθαιναν στις ΜΕΘ να είναι εμβολιασμένοι!

ΣΧΟΛΙΟ .ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟ ΞΕΦΟΥΡΝΙΖΟΥΝ .
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δημοσιεύσεις: 3543
Εγγραφή: 01 Σεπ 2021 11:25
Τοποθεσία: ΙΛΙΟΝ

Re: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
Απάντηση