ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ

Ιστότοπος www. IDIOGOMOSI .com και θεματικές κατηγορίες
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Re: ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Αυτες ειναι οι δοκιμες στα λιγα γραμμαρια σκαγια .Η πρωτη φωτο και η 5 φωτο ειναι φυσιγγιο διασπορας με PSB1 στα 20 μετρα .Οι δοκιμες εγιναν με οπλο BERETTA 682 4 * στα 33 μετρα με αιθριο καιρο και με 30 βαθμους θερμοκρασια .Εχουμε και λεμε για τα σεταπ .Ολα ειναι με την PSB5 . 2/ 686 καψουλι 1,20 χ24 συγκεντρωτηρας GT 24 νουμ 9 σκαγια 3/686 καψουλι 1,10 πυριτιδα χ 22 γραμ σκαγια 6*.4/686 καψουλι 1 γραμ πυριτιδα χ 20 γραμ σκαγια νουμερο 9 6* 5/ Διασπορας ιδια με την 1η φωτο [μου εφυγε λιγο η τουφεκια αριστερα ] 6/ 686 καψουλι 1,25 χ 25 γραμ σκαγια νουμερο 9 6* .Και η τελευταια ειναι 686 καψουλι 1,05 πυριτιδα χ 21 γραμ σκαγια νουμερο 9 6 *.Ολα τα φυσιγγια ειναι πεντασταδιακα ,εκτος της διασπορας που ειναι ρελι .Σε ολα τα σεταπ χρησιμοποιησα τον κλασματικο συντελεστη ωστε να βγαλω τις αναλογιες πυριτιδας βαρος σκαγιων σε συνδιασμο με το καψουλι .
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ την 09 Ιουν 2025 18:10, έχει επεξεργασθεί 5 φορές συνολικά.
Ανεστης19

Δημοσίευση από Ανεστης19 »

Ναι συγνώμη αλλιως το σκεφτικα αλλιως το εγραψα...απο 30 εως 34 γρ με οποια απο τις πυριτιδες γνωριζεται απλα να ειναι ρελιαστα... Εντυπωσιακές οι φωτογραφίες!!!
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

PSB1 καψουλι 2000 180 χ 33 συγκεντρωτηρα GIONANNI η V ZERO ρελι νουμερο 5 σκαγια .Το ιδιο σεταπ για ποιο κλειστη ακομα τουφεκια με LB6 με πατεντα μισοταπα [οπως εχω βαλει εδω πριν λιγο καιρο ] cal 20 GUALANDI με ρελι .
Ανεστης19

Δημοσίευση από Ανεστης19 »

Ευχαριστω!!
Άβαταρ μέλους
pericles

Δημοσίευση από pericles »

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ έγραψε: 07 Ιουν 2025 20:26 Αυτες ειναι οι δοκιμες στα λιγα γραμμαρια σκαγια .Η πρωτη φωτο και η 5 φωτο ειναι φυσιγγιο διασπορας με PSB1 στα 20 μετρα .Οι δοκιμες εγιναν με οπλο BERETTA 682 4 * στα 33 μετρα με αιθριο καιρο και με 30 βαθμους θερμοκρασια .Εχουμε και λεμε για τα σεταπ .Ολα ειναι με την PSB5 . 2/ 686 καψουλι 1,20 χ24 συγκεντρωτηρας GT 24 νουμ 9 σκαγια 3/686 καψουλι 1,10 πυριτιδα χ 22 γραμ σκαγια 6*.4/686 καψουλι 1 γραμ πυριτιδα χ 20 γραμ σκαγια νουμερο 9 6* 5/ Διασπορας ιδια με την 1η φωτο [μου εφυγε λιγο η τουφεκια αριστερα ] 6/ 686 καψουλι 1,25 χ 25 γραμ σκαγια νουμερο 9 6* .Και η τελευταια ειναι 686 καψουλι 1,05 πυριτιδα χ 21 γραμ σκαγια νουμερο 9 6 *.Ολα τα φυσιγγια ειναι πεντασταδιακα ,εκτος της διασπορας που ειναι ρελι .Σε ολα τα σεταπ χρησιμοποιησα τον κλασματικο συντελεστη ωστε να βγαλω τις αναλογιες πυριτιδας βαρος σκαγιων σε συνδιασμο με το καψουλι .
Για το διαμέτρημα 28 υπάρχει κάποια δοκιμή στα 24γρ. με την PSB5 :?: :?:
Πενήντα χρόνια Ιδιογόμωση σε Διαμέτρηματα 12-16-20-28-36
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δεν ασχολουμαι με παιδικα διαμετρηματα . Εδω ασχολουμαστε με σοβαρα διαμετρηματα . :lol: :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
pericles

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ έγραψε: 10 Ιουν 2025 08:42 Δεν ασχολουμαι με παιδικα διαμετρηματα . Εδω ασχολουμαστε με σοβαρα διαμετρηματα . :lol: :mrgreen:
Αυτά άστε τα σε εκείνους που καταλαβαίνουν απο μικρά και ασχολούνται και μην ανακατευεστε 8-)
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Οταν ημουν μικρος σε ηλικια 12 χρονων ειχα ενα 28αρη οπλο που μου ειχε αγορασει ο πατερας ,και πηγαινα με αυτο μαζι του στο κυνηγι για να μαθω να κυνηγαω .Μετα οταν μεγαλωσα λιγο και πρωτου βγαλω αδεια κυνηγιου πηρα ενα 12 αρη εμπροσθογεμες μονοκανο που ηταν ποιο σοβαρο οπλο . 8-) Καπως ετσι ξεκιναγανε οι περισοτεροι το κυνηγι τοτε ,με παιδικα διαμετρηματα .Τωρα για να αγορασεις ενα κουτι τετοια φυσιγγια ειναι πανακριβα και πρεπει να πουλησεις το 28αρη οπλο . :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
pericles

Ψάξε να δεις στην Ευρώπη και την Αμερικ@ πόσοι στην Ηλικία μας κυνηγάνε με 28αρη :?: :?: :?: Εδω ειναι η Τέχνη με 22 γραμμάρια να κατεβάζεις φάσες .Οσο για τα φυσίγγια η Ιδιογόμωση μια χαρά τα βολευει 8-)
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ρε μαστορα στην Ευρωπη και στην Αμερικη επιτρεπεται το εμπροσθογεμες το τοξο η σφεντονα ,και τα ομοιοματα και πολλα αλλα ,αλλα εδω ειναι Ελλαδα και ολα αυτα απαγορευονται που μας φερνεις παραδειγμα .Τι πρεπει να κανουμε ? Εδω δεν υπαρχουν καλυκες καλα καλα για αυτα τα διαμετρηματα για να κανεις ιδιογομωση .Τα δε φυσιγγια σου πιανουν τον κωλο για να παρεις ενα κουτι .Αφου με το 12 αρη μπορεις να γεμισεις αυτα τα γραμμαρια και ποιο λιγα ακομα . ;)
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

Δημοσίευση από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ »

οταν το 2007 αγορασα το 28αρι, το αγορασα γιατι μου αρεσε η ιδιογομωση , αλλα ηθελα να συμφερη και ολας , γιατι οταν υπολογισα την ιδιογομωση στο 12αρι τοτε ειδα οτι μου ερχωνταν ποιο ακριβα τα φυσιγγια στο 12αρι απο τα ετοιμα , γιατι τα υλικα που εβρισκα τοτε στο νησι ηταν πανακριβα , και εκτος αυτου με τα τοτε εργαλεια που ειχα τα φυσιγγια που εφτιαχνα ηταν κατωτερα απο τα ετοιμα , οποτε σκεφτηκα να παρω ενα οπλο μικρου διαμετρηματος για να μου ερχωντε τα φυσιγγια ποιο φτηνα , και να δοκιμασω και ενα αλλο διαμετρημα , μετα κολισα με τα βιντεακια του καββαδια και ειδα και της ποιο χαμηλες τιμες του κενταυρου που πηρα και την καταληλη μηχανη κορτινη , και στραφηκα σε ολα τα διαμετρηματα που εχω μονο στην ιδιογομωση χωρις να περνω ετοιμα , εκτος απο αυτα που ειχα παρει πριν , οποτε θεωρω μεγα λαθος για καποιον που εχει διαμετρημα μικροτερο του 12 να αγοραζει ετοιμα φυσιγγια και να μην ασχολητε με την ιδιογομωση , το κουτι των ετοιμων φυσιγγιων του CAL28 εχει 15 ευρω , δηλαδη τιμη σχεδον δυο φορες απο αυτη που γεμιζω εγω τα 28αρια , οταν εμενα μου ερχετε 7,5 ευρω το κουτι με την σημερινες ακριβες τιμες των υλικων
Άβαταρ μέλους
pericles

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ έγραψε: 12 Ιουν 2025 10:52 Ρε μαστορα στην Ευρωπη και στην Αμερικη επιτρεπεται το εμπροσθογεμες το τοξο η σφεντονα ,και τα ομοιοματα και πολλα αλλα ,αλλα εδω ειναι Ελλαδα και ολα αυτα απαγορευονται που μας φερνεις παραδειγμα .Τι πρεπει να κανουμε ? Εδω δεν υπαρχουν καλυκες καλα καλα για αυτα τα διαμετρηματα για να κανεις ιδιογομωση .Τα δε φυσιγγια σου πιανουν τον κωλο για να παρεις ενα κουτι .Αφου με το 12 αρη μπορεις να γεμισεις αυτα τα γραμμαρια και ποιο λιγα ακομα . ;)
Γεροντάκο δες την απάντηση του ορφανίδη πιό πάνω , Αλλά τώρα με συγχίζεις και διερωτούμε αν το 'Ιλιον ειναι στην Ελλάδα γιατι εγώ γνωρίζω πολλούς Ελληνες που ασχολούνται με τα μικρά διαμετρήματα. Φτιάξε και ενα φατσοβιβλίο να κυκλοφορήσεις σε άλλα μονοπάτια να γνωρίσεις και τον Τρομπέτα μαζί με πολλους αλλους που κατεβάζουν τις φάσες με τα 36αρια ;) :)

Φίλε Ορφανίδη προσωπικά ποτέ δεν σκέφτικα το κόστος και αν ποτέ θα αποσβέσω τα όσα χρήματα εδωσα για εργαλεία και υλικά που θα αρκέσουν και περισσευουν για δυό ζωές ακόμη. Το ειπα πολλές φορές η Ιδιογόμωση ειναι μικρόβιο χωρίς αντίδοτο :) :) :)
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ο Ορφανιδης μιλαει για πριν 30 χρονια ρε μαστορα που ηταν παιδι .Τωρα δεν το αλλαζει το CAL 12 με τιποτα .Μονο εσυ εχεις μεινει στα παιδικα διαμετρηματα . :o :lol: :) :) Τα 36αρια τα εχουν για να κανουν αερα στις φασσες οταν κανει ζεστη . 8-) Ολα τα ψεματα στα φατσοβιβλια τα γραφουν . ;) 8-) :) :) :)
Άβαταρ μέλους
pericles

Γραφικέ Γεροντάκο σοβαρέψου , εδώ το θέμα ειναι ασφαλή ιδιογόμωση ;) Χωρίς να ξέρεις τι γίνεται με το φατσοβιβλίο αστο καλύτερα γιατι κάποιους σε αλλά ευρωπαικά κράτη τους προσφωνούν Προφέσορα και Δόκτωρα 8-) Θα μπορούσα ομως να σε προσφωνήσω και εσένα Καθηγητή ;) :)
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

,,Τα εργαλεια κανουν τον μαστορα ,,και να ειναι καλα ο Νικολας ο Καββαδιας με αυτα που φτιαχνει και μας εχει κανει μαγκες .Σημερα θα παραλαβω τα νεα μαχαιρακια που εχει φτιαξει και θα τα δοκιμασω σε διαφορους καλυκες [πλαστικους και χαρτινους ]και θα γραψω εντυπωσεις ,και με φωτο οταν μπορεσω σε συνεργασια με τον Χρηστο .Αλλα ειμαι εκ των προτερω σιγουρος οτι φτιαχνει ο Νικολας ειναι παντα τελειο . ;) 8-)
Άβαταρ μέλους
pericles

Περιμένω και εγώ τα δικά μου να έρθουνε γιατι θέλω να ειμαι πρώτος εδώ οπως πρώτο με εκανε ο Καββαδίας με την Α5S ;) :)
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δεν φανταζομαι να ειναι σαν και αυτα που περιμενες το δεμα απο την Κρητη πριν 10 χρονια ,και δεν εχει φτασει ακομα στην Κυπρο . :lol: :lol: :) :) :) :) Για να ερθουν εκει απο την Κερκυρα πρεπει να περασουν πανω απο το σπιτι μου .Κανονησε να με νευριασεις και να κανει σταση το αεροπλανο στο Ιλιον και να σου ερθει αδειο κουτι εκει . 8-) :lol: :lol: :) :) :)
Άβαταρ μέλους
pericles

Ο Professor Καββαδίας ειναι 'εμπιστος και μου το εχει αποδείξη πριν πολλά πολλά χρόνια 8-) 8-)
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Εγω δεν ειπα για τον Καββαδια . 8-) Εγω σου λεω οτι αν περασουν με το αεροπλανο ,η με το καραβι απο εδω ,θα κανουν σταση στο Ιλιον ,και θα τους κανω κατασχεση . ;) :lol: :lol: :)
Απάντηση