ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ
-
Re: ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ
Στα τριγονια πέρσυ ειχα ενα θεμα με φυσιγγια που ειχα δοκιμασει σε τσιχλα με ποιο κρυο καιρο με aquila στο 1,55χ30 και καψιλιο 2000... Ενο στο περπατητο τις τσιχλας σε κοντινες βολες που εκανα δεν ειχα θεμα με τραβματισμενα πουλια στα τρυγονια σε ποιο μακρινες βολες τραβματιζα και αλλαξα την γωμοση στο 1,65χ32 αλλα και παλι δεν ειμουν ευχαριστιμενος... Υπαρχει περίπτωση αν αλαζα το καψιλιο να ειχα καλύτερα αποτελεσματα;; Επισης ηταν ρελιαστα τα φυσιγγια
-
Αυτο που καταλαβα ειναι οτι ειχες ασταθεια στα φυσιγγια σου .Το καψουλι , ο τροπος κλεισιματος,και ο καιρος ειναι βασικος παραγοντας σε ενα σεταπ .Το 686 για τον ζεστο καιρο ειναι ιδανικο καψουλι Ανεστη .Δεν ξερω με τι θερμοκρασια κυνηγουσες και αν ηταν πεντασταδιακα τα φυσιγγια σου ,αλλα ενα σεταπ στο 1,55 χ31 με την AQUILA ειναι πολυ καλο για πεντασταδιακο κλεισιμο με 686 καψουλι για ζεστο καιρο .Ακομα και στα μπασιματα τσιχλας μου δουλευε αριστα αυτο το σεταπ .
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
-
ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ οποιος ξερει , θα ξαναφερουν καψουλια cx 2000 , ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΑΚΡΙΒΙΑ ΤΑ ΚΑΨΟΥΛΙΑ 7,5 ΕΥΡΩ ΤΑ 100 οταν καποτε περναμε τους καλυκες 7,5 τους 100
-
Αγαπητοι φιλοι .σημερα ημουν στο σκοπευτηριο για δοκιμες σε φυσιγγια λιγων γραμμαριων απο 20 εως 24 γραμμαρια με την πυριτιδα PSB5 σε διαφορα στησιματα [διαφορετικους συγκεντρωτηρες ,ταπες και καψουλια] ,αλλα ολα πεντασταδιακα .Το αποτελεσμα ηταν να εχουμε αριστα φυσιγγια στα 33 μετρα .Ειναι ιδανικα για αυτους που θελουν πολυ λιγα γραμμαρια σκαγια .Οταν μπορεσω θα σας βαλω αναλυτικα φωτο απο τις δοκιμες μου και 5 σεταπ που δοκιμασα με καθε λεπτομερεια .
-
Νικολα ειναι δυσκολη η απαντηση γιατι κανενας δεν ξερει τιποτα .Απο την στιγμη που η NOBEL SPORT εκανε εξαγορα αλλων μεγαλων εργοστασιων τα εχει τωρα μονοπωλειο τα υλικα, και πουλαει οσο θελει .ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ έγραψε: ↑05 Ιουν 2025 10:42 ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ οποιος ξερει , θα ξαναφερουν καψουλια cx 2000 , ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΑΚΡΙΒΙΑ ΤΑ ΚΑΨΟΥΛΙΑ 7,5 ΕΥΡΩ ΤΑ 100 οταν καποτε περναμε τους καλυκες 7,5 τους 100
-
Δεν εχω δυνατότητα για πεντασταδιακο κλείσιμο ..γιατο και κανω ρελιαστα μονο... Ηταν ο πρωτος χρονος που γεμηζα φυσσιγγια και ειχα κανει το λαθος να φτιάξω συνταγες για πεντασταδιακα και τα εκλεινα με ρελι..σιγγουρα δεν ειχα και ουτε εχω απολυτα σταθερα φυσίγγια..προσπαθω να φτιαχνω οσο ποιο τιμια φυσιγγια μπορω με αυτα τα εργαλεια που εχω...και δεν εχω πεντασταδιακη μηχανι οχι λογο κοστους αλλα λογο χωρου
-
Ανεστη ολοι καπως ετσι ξεκινησαμε ολοι με ρελιαστρες χειρος γιατι πριν 65 χρονια + που γεμιζα και με τον Παππου και τον Πατερα δεν υπηρχαν αλλες μηχανες .
Με αυτο τον τροπο που ρελιαζεις γνωμη μου ειναι οτι δεν θα εχεις σταθεροτητα στα φυσιγγια σου ποτε .
Αυτα που δοκιμασα σημερα με 20-21-22-24 γραμμαρια σκαγια με την PSB5 ηταν ολα σε αστερι πεντασταδιακα και μου εβγαλαν θαυμασιες τουφεκιες .Κανε χωρο,κανε κουμαντο και κοιτα να παρεις μια πεντασταδιακη μηχανη να ησυχασεις και να φτιαχνεις οτι κανεις κεφι .

-
δηλαδη κυριε Νικο θες να πεις οτι με τα ρελιαστα παραδοσιακα με χαρτακι δεν εχεις σταθερα σεταπ , παρα μονο με αστερι και 5 σταδια
-
Δεν ειπα αυτο Νικολα .Αυτο που ειπα στον Ανεστη ειναι οτι τωρα γεμιζει αφου δεν εχει μηχανη παρα με απλη ρελιαστρα χειρος μονο ρελι .Η ρελιαστρα με το ρελι ποτε μα ποτε οπως γνωριζεις δεν εχει σταθεροτητα στο μηκος του ρελιασμενου καλυκα .Με την πολυσταδιακη μηχανη μπορει να φτιαξει και φυσιγγια αστερι και ρελιαστα ,και ταυτοχρονα να εχει σταθεροτητα στο υψος και στο πατημα ολων των φυσιγγιων του ομοιομορφα και ταυτοχρονα σταθεροτητα στα φυσιγγια του .Ειδες ποιο πανω που γραφει οτι τα φυσιγγια του δεν εχουν σταθεροτητα στο κυνηγι ,γιατι ορισμενα κτυπανε τα πουλια και αλλα τα τραυματιζουν .Αυτο μπορει να οφειλεται σε πολλους παραγοντες [καιρος καψουλι ρελιαμα κλπ]Οσο αφορα στις δοκιμες σημερα στα χαμηλα γραμ σκαγια απο 20-24 γραμ σκαγια ολα τα φυσιγγια ηταν με κλεισιμο αστερι .Υ.Γ .Εγω τα περισοτερα φυσιγγια μου τα εχω ρελιαστα .
-
οκ καταλαβα , ναι οντος με ρελιαστρα χειρος δεν εχεις σταθεροτητα , ουτε στην δυμαμη που βαζεις , ουτε στης στροφες που κανεις με το χερι , αλλα ουτε και στο μηκος του κλεισμενου φυσιγγιου αφου δεν υπαρχει στοπ , οποτε την καλη δουλεια την κανει η πολυσταδιακη μηχανη που φτιαχνεις τα παντα και σε παραδοσιακο ρελι , και αστερι πεντε σταδιων , και σε οποιο μηκος θες να κλεισης το φυσιγγιο σου απο καλυκες μαγνουμ 75 χιλιοστα , 70 χιλιοστα , 65 χιλιοστα , ακομα και 2ιντσα 51 χιλιοστα , χωρις να ψαχνεις τα ειδικα φυσιγγια για 65αρες θαλαμες , η 2ιντσα με μικρο λακτισμα που θα τα πληρωνης πολυ ποιο ακριβα απο τα νορμαλ φυσιγγια λογο σπανιοτητας και εξειδικευσης
-
Ενα μικρο πρεσακι εχω που κανει αστερι και ρελι.. Εχει στοπ απλα δεν μου γεμιζει το ματι οπως βγενει το αστερι οποτε δεν το δουλεύω και κλεινω μονο ρελιαστα παλι...εχει τζογους και δεν βγαινουν με ακρίβεια δεκατον του χιλιοστου ολα τα φυσιγγια..δλδ ενα μπορει να βγει 65,5 το αλλο 65,1 οποτε θα παιζει ρολο σιγουρα στην σταθερότητα απλα δεν ξερω αν φταίει αυτο στην συγκεκριμένη περίπτωση που ανεφερα γιατι δεν θυμάμαι ακριβος τα σετ απ...δεν κρατουσα σημείοσεις με το ακριβες στήσιμο...υψος κάλυκα και συγκετρωτιρα ..προσαρμοζα το υψος του καλυκα αναλογα με το κενο χορο δεν κρατουσα σταθερα και αυτο ειναι λαθος
-
Την πυριτιδα και τα σκαγια με τι τα μετρας ? Εχεις ζυγαρια ακριβειας ,η ογκομετρικο ? Για να μην εχεις ποτε προβληματα κανε την θυσια και παρε μια σωστη μηχανη για να κανεις σωστα την δουλεια σου ,γιατι ολα τα αλλα ειναι ημιμετρα και θα παιδευεσαι τσαμπα .Στα λεει ολα αυτα καποιος που εχει περασει ολα αυτα τα σταδια που λες ,και ποτε δεν ειχε ενα σταθερο φυσιγγιο .Αλλωστε θα σου πουνε και αλλοι φιλοι που εχουν παρει μηχανες οτι τα φυσιγγια που ριχνεις θα ειναι πολυ λιγοτερα απο τις επιτυχιες που θα εχεις και με την οικονομια στα υλικα θα κανεις γρηγορα αποσβεση .Εγω ριχνω και αρκετα πεντασταδιακα φυσιγγια στο σκοπευτηριο στα δισκακια και οσοι σκοπευτες βλεπουν τα φυσιγγια μου δεν πιστευουν οτι ειναι ιδιογομωση .

-
Ζυγαρια ακριβείας εχω ..αλλη για σκαγια αλλη για πυριτιδα..καταλαβαινω αυτο που λετε απλα δεν υπαρχει ο χωρος στο σπιτι για να εχω στιμενη ρην μηχανη...τα εργαλεια που εδω τα στεινω και να μαζεβω σε μια κουτα μετα..εχω θεμα χωρου αλλιως θα ειχα φροντίσει για ππεντασταδιακη μηχανη την ζαχαρωνω χρονια τωρα
-
Οσα ξερει ο νοικοκυρης δεν τα ξερει ο κοσμος ολος .Τοτε υπομονη Ανεστη . 

-
Δεν εχω βρει ακομα χρονο να σας βαλω φωτο απο τις δοκιμες στον πινακα και να σας γραψω αναλυτικα τα σεταπ ξεχωριστα στο καθενα στα λιγα γραμ σκαγια .Δοκιμασα και ενα φυσιγγιο διασπορας το οποιο βγηκε και αυτο πολυ καλο με την PSB1 ομως στα 20 μετρα ,αν και εγω ποτε δεν κυνηγω με φυσιγγια διασπορας . 

-
Νικολα οποτε μπορεις γραψε αναλυτικο σεταπ με λιγα γραμμαρια σκαγιων , καψουλι , υψος καλυκα , συγκερωτηρα κλπ, οσο για τα διασπορας ουτε εγω τα συμπαθω , γιατι μερκιες φορες παλια που εβαζα , ενω περιμενα να μου βγουν τα πουλια κοντα , εκεινα μου εβγεναν μακρια , αντι για διασπορας βαζω ταπα , η μισοταπα
-
Ερώτηση: αφου υπάρχει και η psb6 χ24 γιατι δεν δουλευουμε αυτη για τα λιγοτερα γραμμάρια;;δεν θα ηταν πιο σωστη επιλογή;;;
-
Νικολα μολις μπορεσω θα τα βαλω αναλυτικα μαζι με φωτο για το καθε σεταπ ξεχωριστα ωστε να εχετε μια εικονα τι κανει το καθενα .Αυτο που μπορω να πω ειναι οτι ολα σχεδον ειναι αριστα στα 33 μετρα [τοσα μετρα ειναι ο πινακας στο σκοπευτηριο Σχιστου].ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ έγραψε: ↑07 Ιουν 2025 00:39 Νικολα οποτε μπορεις γραψε αναλυτικο σεταπ με λιγα γραμμαρια σκαγιων , καψουλι , υψος καλυκα , συγκερωτηρα κλπ, οσο για τα διασπορας ουτε εγω τα συμπαθω , γιατι μερκιες φορες παλια που εβαζα , ενω περιμενα να μου βγουν τα πουλια κοντα , εκεινα μου εβγεναν μακρια , αντι για διασπορας βαζω ταπα , η μισοταπα
Το σωστο αυτο ειναι Αλεξη ,αλλα εγω προσπαθω με λιγοτερες πυριτιδες να εχουμε το ιδιο καλο αποτελεσμα .Για σκεψου να παρεις PSB 1 , PSB 5, PSB 6 δηλαδη 3 πυριτιδες απο 50 ευρω η καθε μια και απο 300 καλυκες [900 δηλαδη καλυκες ] .Θελεις πανω απο 300 ευρω μονο για τις πυριτιδες .Οπως καταλαβαινεις το θεμα ειναι και οικονομικο ,αλλα και οσο μπορω θελω να μη πεσω στον εκβιασμο του εισαγωγεα για την αγορα υποχρεωτικα καλυκων .Το σκεπτικο μου ειναι οτι με μια πυριτιδα μπορουμε να κανουμε την δουλεια μας με ορισμενες προυποθεσεις για αυτο κανω τις δοκιμες μου .Σε μειλ που ειχα στειλει στο εργοστασιο πριν δυο περιπου χρονια ,μου απαντησαν οτι με την PSB 5 μπορουμε να κανουμε πολλα πραγματα ,μεχρι να γεμισουμε στα 30 γραμ σκαγια .Για μενα προσωπικα μου αρκουν τα 30 γραμ σκαγια σχεδον για ολα τα θηραματα .
-
-
Ανεστη δεν καταλαβα .Για 30 γραμ θελεις η για 34 με την PSB1 ? Για αυτη την πυριτιδα εχω πολλα και καλα .Τις αλλες δεν τις εχω δουλεψει ποτε γιατι ειχα αλλες πυριτιδες που δουλευα και εχω κανει δοκιμες .