ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενότητα συζητήσεων γενικής θεματολογίας
Απάντηση
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δημοσιεύσεις: 3543
Εγγραφή: 01 Σεπ 2021 11:25
Τοποθεσία: ΙΛΙΟΝ

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Πεδίο θανάτωσης …το Παναχαϊκό από τις φόλες
8 Οκτωβρίου, 2021


Καταγγελία από κτηνοτρόφο, που ανέφερε, ότι σε διάσπαρτα μέρη, άγνωστοι έχουν ρίξει φόλες σε αρκετά σημεία δέχθηκε η εφημερίδα “Πελοπόννησος”. Ερευνώντας την καταγγελία, μάθαμε πως έχουν βρεθεί δηλητηριασμένες τροφές στον παλαιό δρόμο της Αργυράς -προς τον κεντρικό δρόμο για τις ανεμογεννήτριες στη βρύση Καλόγερου- στα Τσουρέικα, τον Οβρυόκαμπο και τις Κοκκινοράχες, ενώ υπάρχει ανησυχία και γι’ άλλα σημεία που απλά δεν έχουν εντοπιστεί. Ενδεχόμενοι λόγοι, που οι άγνωστοι δράστες προχωρούν σε τέτοιες πράξεις, είναι τρεις:

Πρώτος: Οι φόλες να έχουν τοποθετηθεί σε αρκετά σημεία από κτηνοτρόφου, που δεν θέλουν να κυκλοφορούν στα βοσκοτόπια τους κυνηγοί, καθώς τα σκυλιά που εντοπίζουν θηράματα κάνουν θόρυβο, με αποτέλεσμα να τρομάζουν τα ζώα τους, με αποτέλεσμα να ‘χουν μικρότερη παραγωγή.

Δεύτερος: Οι φόλες να μπαίνουν από κυνηγούς, ώστε να αποτρέπουν άλλους να κυνηγούν στα ίδια μέρη, για να έχουν περισσότερα θηράματα για τον εαυτό τους.

Τρίτος: Οι φόλες να τοποθετούνται για να θανατωθούν τσακάλια και λοιπά άγρια ζώα που ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Ο πρόεδρος του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Πατρών Φώτης Καρβέλης επιβεβαιώνει στην «Π», πως την περασμένη εβδομάδα βρέθηκαν φόλες και επισημαίνει: «Η ουσία είναι πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από κυνηγούς και κτηνοτρόφους, καθώς σε αρκετά σημεία των βουνών έχουν βρεθεί πολλές τέτοιες. Εμείς, όπου τις βρίσκουμε τις απομακρύνουμε, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε δράσεις προστασίας των βουνών μας».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δημοσιεύσεις: 3543
Εγγραφή: 01 Σεπ 2021 11:25
Τοποθεσία: ΙΛΙΟΝ

Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Πενταετής απαγόρευση θήρας σε περιοχές της Αχαΐας
7 Οκτωβρίου 2021 Ρυθμιστική

Με απόφαση του Δασαρχείου Πατρών, ααγορεύτηκε το κυνήγι και κάθε άλλη κυνηγετική δραστηριότητα (εκπαίδευση σκύλων – αγώνες σκύλων κ.λπ.) για την χρονική περίοδο από 01.9.2021 έως 28.02.2026, για συνολικό εμβαδό 7.219,35 στρέμματα, με σκοπό την προστασία και αποκατάσταση της άγριας πανίδας και του θηραματικού πλούτου, εντός της ευρύτερης περιοχής της καμένης εκτάσεως που περικλείεται ως ακολούθως:

Αρχίζει από το χωριό «Πτέρη» και ακολουθεί τον επαρχιακό δρόμο βορειοδυτικά προς την κοινότητα «Κάτω Δροσιά» έως ότου συναντήσει την διασταύρωση με τον δασικό δρόμο δεξιά ο οποίος κατευθύνεται δυτικά μέχρι να συναντήσει τον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί στην κοινότητα «Δροσιά» και συνεχίζει μέχρι να φτάσει στην κοινότητα.

Στην συνέχεια από την κοινότητα της «Δροσιάς» στρίβει δεξιά στην διασταύρωση του δρόμου που οδηγεί στην εκκλησία της «Αγ. Μαρίνας» και συνεχίζει ακολουθώντας τον δασικό δρόμο δυτικά και νοτιοδυτικά που ανέρχεται για το «Σκιαδοβούνι» μέχρι να συναντήσει το μονοπάτι στη θέση Οκλενιός που ανέρχεται νότια την πλαγιά του βουνού μέχρι να συναντήσει τον δασικό δρόμο στην θέση «Τοπιά Βρύση».
Από εκεί συνεχίζει νότια τον δασικό δρόμο παράπλευρα της κορυφογραμμής του «Σκιαδοβουνίου» έως ότου συναντήσει το δρόμο προς Σκιαδά και τον οποίο ακολουθεί έως ότου συναντήσει στη θέση «Γρέκι Μερλίγκα» το ρέμα που κατέρχεται βόρεια της πλαγιάς μέχρι να συναντήσει δεξιά το μονοπάτι που οδηγεί εκκλησάκι του «Προφήτη Ηλία» απ’ όπου ακολουθεί τον δασικό δρόμο βόρεια μέχρι να συναντήσει τον επαρχιακό δρόμο από «Σκιαδά» προς «Πτέρη» και συνεχίζει έως ότου συναντήσει την κοινότητα «Πτέρη» από όπου και ξεκίνησε.

Με την αυτη την απόφαση τροποποιείται και η αρ. 1/2013 Δασική Ρυθμιστική Διάταξη Θήρας περί καθορισμού ζωνών εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων στην περιφέρεια του Δασαρχείου Πατρών, όσον αφορά την παράγραφο 1 με την οποία καθορίζεται ζώνη εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων στην περιοχή Σταυροδρομίου – Αγ. Μαρίνας – Καλεντζίου και η οποία όσον αφορά την ΖΕΣ που προαναφέραμε και για να μην συμπίπτει με την περιοχή απαγόρευσης της θήρας από την πυρκαγιά, τροποποιείται όσον αφορά τα όριά της ως εξής:
– Αρχίζει από τον εθνικό δρόμο «Πατρών-Τριπόλεως (111)» και συγκεκριμένα από τη διασταύρωση «Σταυροδρομίου» προς «Αγ. Μαρίνα» ακολουθώντας τον αοφαλτόδρομο μέχρι τον οικισμό «Βασιλικού» κοινότητας «Καλεντζίου». Από εκεί ακολουθεί τον δρόμο φτάνοντας στο χωριό «Καλέντζι». Κατόπιν ακολουθώντας αγροτικό δρόμο διέρχεται από τον οικισμό «Κούμπερι» μέχρι το χωριό «Δροσιά». Από την
«Δροσιά» ακολουθεί τον ασφάλτινο δρόμο που διέρχεται από την «Κάτω Δροσιά», το «Ξηροχώρι» και
τερματίζει στο χωριό «Σταυροδρόμι» στην Εθνική οδό 111, απ’ όπου ξεκίνησε.

Οι παραβάτες της παρούσας διατάξεως θα διώκονται και θα τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δημοσιεύσεις: 3543
Εγγραφή: 01 Σεπ 2021 11:25
Τοποθεσία: ΙΛΙΟΝ

Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Λιγόστεψαν οι λαγοί στο Τρόοδος…
7 Οκτωβρίου 2021
ΚΥΠΡΟΣ. Καμιά ουσιαστική μεταβολή δεν υπάρχει γενικά με τους αριθμούς των λαγών, μάλιστα τα μηνύματα από όλες τις επαρχίες κάνουν λόγο για σοβαρή μείωση του, σε περιοχές που δέχτηκε υπερβολική κυνηγετική πίεση, με το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα να εστιάζεται στις ορεινές περιοχές. Μάλιστα σε κάποιες από αυτές η κατάσταση είναι απελπιστική.

Οι καταμετρήσεις τις τελευταίες μέρες δίνουν και παίρνουν, ωστόσο σε καμιά επαρχία δεν καταγράφεται αύξηση των λαγών. Εξαίρεση αποτελούν ελάχιστες μόνο περιοχές στη Λάρνακα και την Πάφο.

Ελάχιστες μέρες πριν ξεκινήσουν οι εξορμήσεις των παθιασμένων λαγοκυνηγών για να δοκιμαστούν οι ίδιοι και τα σκυλιά τους στους λαγότοπους εξακολουθεί να επικρατεί μεγάλη αβεβαιότητα ως προς τους πληθυσμούς των λαγών. Το ερώτημα των λαγοκυνηγών στα κυνηγετικά στέκια, δηλαδή αν έγινε κάτι το ουσιαστικό από πλευράς των αρμοδίων που να δίνει ελπίδες στο μέλλον του τριχωτού θηράματος παραμένει για άλλη μια χρονιά αναπάντητο.

Οι αναγνωρίσεις από μέρους των κυνηγών, η καταγραφή των θηραμάτων από τους θηροφύλακες, αλλά και εκτιμήσεις παραγόντων από όλες τις επαρχίες φτάνουν στο τέλος τους χωρίς ωστόσο τα αποτελέσματα και οι προσπάθειες των λαγόσκυλων να έρθουν σε επαφή με το λαγό, να βρίσκουν κανένα ενθουσιασμένο. Όπως και πέρσι και φέτος εκτιμάται ότι θα είναι τυχερή η κυνηγοπαρέα εκείνη που θα ξεπεράσει τους 10 λαγούς.

Ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές η κατάσταση σε κάποιες περιπτώσεις είναι απογοητευτική. Στην ορεινή της Λάρνακας λίγοι λαγοί υπάρχουν, ενώ το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και αρεκτές περιοχές στην ορεινή της Λεμεσού. Πρόβλημα με τους λαγούς έχουμε και στις ορεινές περοχές της Λευκωσίας ενώ στην Πάφο τα λαγοτόπια της αντέχουν ακόμα μιας και οι περισσότερες περιοχές της έχουν σταθεροποιήσει του αριθμούς των λαγών.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται ψηλότερα στο Τρόοδος με τις περισσότερες αναγνωρίσεις να μην φέρνουν το ποθητό αποτέλεσμα. Τα λαγόσκυλα σπάνια έρχονται σε σε επαφή με το λαγό, αλλά το χειρότερο είναι ότι δεν βλέπεις ούτε σημάδια που να μαρτυρούν την ύπαρξη του. Εκεί ψηλά, συναντάς περισσότερες αλεπούδες παρά λαγούς, ενώ το ανησυχητικό είναι ότι δεν εντοπίστηκαν νεαροί λαγοί. Σπάνια συναντούν ή ξεσηκώνουν τα σκυλιά βεργολάγουδα, γεγονός που οδηγά στο συμπέρασμα ότι η αναπαραγωγή του τριχωτού μας θηράματος δεν πήγε όπως θα θέλαμε.

Για άλλη μια χρονιά η επιβίωση του λαγού στηρίχθηκε εξ ολοκλήρου στο δικό του σύστημα επιβίωσης που φέτος φαίνεται δεν τα πήγε και τόσο καλά. Παρόλο που κάποιες επαρχίες προχώρησαν σε απελευθερώσεις από τα ιδιωτικά εκτροφεία, εντούτοις ο αριθμός που απελευθερώθηκε είναι τόσο μικρός που δεν μπορεί να κάμει την διαφορά. Μάλιστα για τους συγκεκριμένους λαγούς οι οποίοι έχουν δακτυλιωθεί για σκοπούς έρευνας, δεν μπορεί να πει κανένας μετά βεβαιότητα αν έχουν επιβιώσει στην άγρια φύση.

Για χρόνια ο λαγός επιβιώνει χωρίς καμιά βοήθεια από κανένα. Εξακολουθεί να παραμένει έρμαιο της λαθροθηρίας και της αλεπούς αλλά και μιας μερίδας κυνηγών που δεν θέλουν να κατανοήσουν ότι με τις ενέργειες τους, να διώκουν δηλαδή το θήραμα με τόσα σκυλιά και τόσους σκοπούς στο μόνο βοηθούν είναι το ξεπάστρεμα του τριχωτού μας θηράματος μια ώρα γρηγορότερα. Κάτω από τις συνθήκες που επιβιώνει ο λαγός μόνο από θαύμα μπορεί κάποιος να επικαλεστεί πως αντέχει ακόμα.

Σύμφωνα με τις κατοπτεύσεις και τις πληροφορίες που μαζέψαμε οι περισσότεροι λαγοί εντοπίστηκαν σε λαγοτόπια της επαρχίας Πάφου. Σε καλύτερη μοίρα βρίσκονται οι πεδινές περιοχές της Λάρνακας, λίγοι λαγοί θα θηρευτούν στα πεδινά και στις άκρες των ημιορεινών περιοχών της Λευκωσίας, ενώ στη Λεμεσό οι ημιορεινές της περιοχές έχουν καλύτερους αριθμούς λαγών παρά ψηλότερα προς το Τρόοδος.

Τα προβλήματα επιβίωσης του λαγού είναι πολλά και σε κάποιες περιπτώσεις περίπλοκα και μόνο με συλλογικές αποφάσεις και χωρίς συναισθηματισμούς και πιέσεις μπορεί να επιλυθούν. Μάλιστα όπως πάει η κατάστασης ίσως οι λαγοκυνηγοί να πρέπει να αρχίσουν να συνηθίζουν να ζουν με χαμηλή κάρπωση.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την γενική εικόνα του λαγού, θα δείξει η έρευνα καταμέτρησης του Ταμείου Θήρας η οποία βρίσκεται στο τέλος της.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
Άβαταρ μέλους
pericles
Δημοσιεύσεις: 1350
Εγγραφή: 01 Σεπ 2021 07:30
Τοποθεσία: Κύπρος

Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση από pericles »

Εχουμε και άλλους Κύπριους εδώ που διαβάζουν :?: :?: επειδή εγώ ξέρω αυτή την είδηση εδώ και μέρες :!:
Σαράντα χρόνια Ιδιογόμωση σε Διαμέτρηματα 12-16-20-28-36
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δημοσιεύσεις: 3543
Εγγραφή: 01 Σεπ 2021 11:25
Τοποθεσία: ΙΛΙΟΝ

Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Βραδινή περιπέτεια για Τρικαλινή οικογένεια με ιχ……εκτός δρόμου λόγω αγριόχοιρων
8 Οκτωβρίου, 2021


Ακόμη ένα περιστατικό ευτυχώς χωρίς θύματα καταγράφτηκε το βράδυ της Δευτέρας στην επαρχιακή οδός Μεγάρχης Διάβας ….Στο ύψος της αμπελουργίας Τσίνα ο Τρικαλινός οδηγός ιχ Κ.Α. ο οποίος μαζί με την σύζυγό του τα δυο παιδιά κατευθύνονταν από τα Τρίκαλα προς το χωριό συναντήθηκε απρόοπτα με αγριογούρουνα τα οποία τρέχοντας βγήκαν στο οδόστρωμα για να περάσουν στην απέναντι πλευρά του δρόμου και να συνεχίσουν την πορεία τους …..

Το συναπάντεμα προκάλεσε την άμεση αντίδραση του οδηγού ο οποίος όμως για να αποφύγει το τρακάρισμα και το χτύπημα με τα ζωα αναγκάστηκε να στρίψει το τιμόνι απότομα με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να χτυπήσει στο κράσπεδο του δρόμου και να πάθει ζημιά…..Χρειάστηκε να κληθεί η οδική βοήθεια για να μεταφερθεί το ιχ σε συνεργείο καθώς και ταξί για να επιστρέψει η τρομαγμένη οικογένεια όσο και τυχερή στην ατυχία της ,στο σπίτι της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αγριογούρουνα, περιφέρονται αυτή την εποχή σε μεγάλα κοπάδια και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους όσους κινούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δημοσιεύσεις: 3543
Εγγραφή: 01 Σεπ 2021 11:25
Τοποθεσία: ΙΛΙΟΝ

Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Έβρος: Αγέλες λύκων κατασπαράζουν τσομπανόσκυλα
10 Οκτωβρίου, 2021


Τρομοκρατημένοι είναι οι κυνηγοί, οι κτηνοτρόφοι, αλλά και κάτοικοι του νότιου Έβρου από τις επιθέσεις λύκων σε κυνηγόσκυλα, οι οποίες τις τελευταίες μέρες έχουν αυξηθεί δραματικά.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής οι επιθέσεις αυξάνονται συνεχώς με τις αγέλες λύκων που υπάρχουν στην περιοχή να κατασπαράζουν κυνηγόσκυλα, τα οποία εντοπίζονται μετά από τους ιδιοκτήτες τους σε άθλια κατάσταση.

Σύμφωνα με καταγγελία κτηνοτρόφου στη Νίψα Αλεξανδρούπολης στην τηλεόραση ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, από τον Ιούλιο οι λύκοι, του έχουν φάει 7 σκυλιά!

Για το ίδιο θέμα, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, και ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Ραφαηλίδης.

«Τα τελευταία 5-6 χρόνια, οι λύκοι είναι πολύ περισσότεροι στην Βόρειο Ελλάδα. Στην περιοχή μας (ειδικά σε Νίψα, Αισύμη και Άβαντα) υπάρχει έξαρση του φαινομένου των επιθέσεων λύκων, από τον Φεβρουάριο του 2021. Δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση», υπογράμμισε ο κ. Ραφαηλίδης.

Ένα σενάριο, σύμφωνα με τους κυνηγούς, είναι πως οι λύκοι ακούνε τα κουδουνάκια των κυνηγόσκυλων και γι’ αυτό επιτίθενται σε αυτά. «Πλέον, οι κυνηγοί έχουν αφαιρέσει τα κουδουνάκια», ανέφερε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου.

«Γενικώς, υπάρχει φόβος με τους λύκους που παραμονεύουν παντού, κι ενώ η πολιτεία και οι υπεύθυνοι είναι ενήμεροι, δε δίνεται καμιά αποζημίωση στους κυνηγούς», δήλωσε ο κ. Ραφαηλίδης.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης πάντως, προχωράει το θέμα κι έχει ήδη κάνει επαφές με την WWF, με τα Δασαρχεία, καθώς και με τους Φορείς Διαχείρισης Δασών, καθότι ο λύκος είναι προστατευόμενο είδος.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δημοσιεύσεις: 3543
Εγγραφή: 01 Σεπ 2021 11:25
Τοποθεσία: ΙΛΙΟΝ

Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Οι καλυβιέρηδες του Δέλτα Έβρου ετοιμάζονται για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου
11 Οκτωβρίου, 2021


Για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ετοιμάζονται τα μέλη του Συλλόγου «Αινήσιο Δέλτα», θέλοντας να δώσουν βροντερό “παρών” την ημέρα αυτή. Πρόκειται για τους ψαράδες και τους κυνηγούς που τόσα χρόνια συνδράμουν εθελοντικά με αυταπάρνηση στην περιφρούρηση των συνόρων μας.

Κανένας μας δεν ξεχνά τις κρίσιμες ημέρες που έζησε ο Έβρος στις Καστανιές όπου προσέφεραν τις πολύτιμες γνώσεις τους όσον αφορά την ιδιομορφία του ποταμού βοηθώντας με αυτό τον τρόπο το έργο του στρατού.

Να θυμίσουμε πως τα μέλη του Συλλόγου Αινήσιο Δέλτα συμμετείχαν για πρώτη φορά στην παρέλαση της 14ης Μαΐου του 2019 αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα όλων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δημοσιεύσεις: 3543
Εγγραφή: 01 Σεπ 2021 11:25
Τοποθεσία: ΙΛΙΟΝ

Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Πάρνηθα: Το δασαρχείο άφησε ελάφι να αργοπεθαίνει επί 3 μέρες γιατί ήταν γερασμένο
11 Οκτωβρίου, 2021


Επί 3 μέρες ένα ελάφι ψυχορραγούσε στην άκρη του δρόμου στην Πάρνηθα χωρίς καμία βοήθεια αποκάλυψε πολίτης μιλώντας στη τηλεόραση του MEGA. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το ελάφι χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να το περιθάλψει, καθώς – όπως είπε το δασαρχείο – το ελάφι ήταν γερασμένο.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Λεφατζής εντόπισε το ελάφι να αργοπεθαίνει στο δρόμο στην Πάρνηθα. Προσπάθησε να επικοινωνήσει με το δασαρχείο, αλλά ο υπάλληλος τον ενημέρωσε πως πρόκειται για ένα γερασμένο ελάφι και αυτή είναι η φύση του.

«Βρήκα το ελάφι να στέκεται στην άκρη του δρόμου να στέκεται σε κάτι λασπόνερα. Κατέβηκα από το αμάξι να δω πως είναι, το πλησίασα γιατί δεν κουνιόταν. Τα πίσω του πόδια είχαν πρόβλημα και έπεφτε στο οδόστρωμα. Πήρα το 112 και με συνέδεσαν με την Άμεση Δράση. Η Άμεση Δράση είπε ότι θα στείλει περιπολικό, δεν ήρθε κανένας… Μετά καλέσαμε το δασαρχείο, που είπε ότι είναι ένα ηλικιωμένο ελάφι και αυτή είναι η φύση του. Ο κύριος είχε περάσει το συγκεκριμένο ελάφι για ηλικιωμένο, λέει το είχε δει από το πρωί» ανέφερε ο κ. Λεφατζής.

Στη συνέχεια επικοινώνησε με την ομάδα ΑΝΙΜΑ, ωστόσο όπως εξήγησε η πρόεδρος της ANIMA, Μαρία Γανωτή, ο σύλλογος δεν μπορεί να επέμβει αν δεν τον καλέσει το δασαρχείο, καθώς πρόκειται για Εθνικό Δρυμό, σημειώνοντας πως ο κ. Λεφατζής αντιμετώπιζε μεγάλο κίνδυνο να τραυματιστεί, καθώς τα κέρατα του ελαφιού κόβουν σαν μαχαίρια.

«Είναι ένα ζώο που θέλει ειδική διαχείριση. Ο μόνος τρόπος για να το διαχειριστεί κανείς είναι να το ναρκώσει. Εάν είχαμε κληθεί από την πρώτη μέρα θα είχαμε επέμβει. Μας κάλεσε ο κ. Λεφατζής και του είπαμε να μιλήσει με το δασαρχείο για να μας καλέσει» τόνισε.

Ο κ. Λεφατζής εξήγησε πως όταν κάλεσε το δασαρχείο, του απάντησαν πως η ANIMA δεν έχει καμία δουλειά εκεί, καθώς το δασαρχείο έχει δικό του κτηνίατρο. Κατήγγειλε, δε, πως οι υπάλληλοι του δασαρχείου ήταν αδιάφοροι, ενώ του είπαν μάλιστα: «Τι θέλετε κύριε, έχετε πάρει πόσα τηλέφωνα από το πρωί!»…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το άτυχο ελάφι που επί τρεις μέρες ψυχορραγούσε στην άκρη του δρόμου, υποβλήθηκε σε ευθανασία.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δημοσιεύσεις: 3543
Εγγραφή: 01 Σεπ 2021 11:25
Τοποθεσία: ΙΛΙΟΝ

Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Προκήρυξη για πρόσληψη τριών θηροφυλάκων από τη Δ’ ΚΟΣΕ
11 Οκτωβρίου, 2021


H Δ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες για Θηροφύλαξη και γενικότερα για την προστασία του περιβάλλοντος θα προχωρήσει στην πρόσληψη τριών (3) νέων ιδιωτικών φυλάκων θήρας.

Οι θέσεις εργασίας αφορούν τον Κυνηγετικό Σύλλογο Γραβιάς, Κυνηγετικό Σύλλογο Ιτέας και Κυνηγετικό Σύλλογο Άμφισσας.

Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης μόνο για μία από τις παραπάνω θέσεις.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους στο διαγωνισμό μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως αναφέρεται στην σχετική προκήρυξη μας, μέχρι και την 19η Οκτωβρίου 2021 ημέρα Τρίτη κατά τις εργάσιμες ημέρες και από ώρα 10:00 έως 14:00 στην έδρα της Δ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας, (Φωκίωνος 8, Αθήνα) Τ.Κ. 10563 τηλ. 2103231212, 2103232616, fax: 2103257593.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν την σχετική προκήρυξη με την απαιτούμενη αίτηση για συμμετοχή τους στο διαγωνισμό από τα γραφεία της Δ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας, από τα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Γραβιάς, Κυνηγετικού Συλλόγου Ιτέας και Κυνηγετικού Συλλόγου Άμφισσας, καθώς και από την ηλεκτρονική της διεύθυνση (www.dkose.gr). Περαιτέρω πληροφορίες θα δίνονται στους ενδιαφερόμενους τηλεφωνικώς από την Ομοσπονδία.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δημοσιεύσεις: 3543
Εγγραφή: 01 Σεπ 2021 11:25
Τοποθεσία: ΙΛΙΟΝ

Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ έγραψε: 11 Οκτ 2021 17:19 Προκήρυξη για πρόσληψη τριών θηροφυλάκων από τη Δ’ ΚΟΣΕ
11 Οκτωβρίου, 2021


H Δ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες για Θηροφύλαξη και γενικότερα για την προστασία του περιβάλλοντος θα προχωρήσει στην πρόσληψη τριών (3) νέων ιδιωτικών φυλάκων θήρας.

Οι θέσεις εργασίας αφορούν τον Κυνηγετικό Σύλλογο Γραβιάς, Κυνηγετικό Σύλλογο Ιτέας και Κυνηγετικό Σύλλογο Άμφισσας.

Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης μόνο για μία από τις παραπάνω θέσεις.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους στο διαγωνισμό μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως αναφέρεται στην σχετική προκήρυξη μας, μέχρι και την 19η Οκτωβρίου 2021 ημέρα Τρίτη κατά τις εργάσιμες ημέρες και από ώρα 10:00 έως 14:00 στην έδρα της Δ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας, (Φωκίωνος 8, Αθήνα) Τ.Κ. 10563 τηλ. 2103231212, 2103232616, fax: 2103257593.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν την σχετική προκήρυξη με την απαιτούμενη αίτηση για συμμετοχή τους στο διαγωνισμό από τα γραφεία της Δ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας, από τα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Γραβιάς, Κυνηγετικού Συλλόγου Ιτέας και Κυνηγετικού Συλλόγου Άμφισσας, καθώς και από την ηλεκτρονική της διεύθυνση (www.dkose.gr). Περαιτέρω πληροφορίες θα δίνονται στους ενδιαφερόμενους τηλεφωνικώς από την Ομοσπονδία.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δημοσιεύσεις: 3543
Εγγραφή: 01 Σεπ 2021 11:25
Τοποθεσία: ΙΛΙΟΝ

Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Ένας χρόνος έρευνας της ΚΟΜΑΘ για τις επιθέσεις λύκων σε κυνηγόσκυλα
12 Οκτωβρίου, 2021


Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης, στα πλαίσια των προσπαθειών της για την εξασφάλιση των κυνηγών και της κυνηγετικής δραστηριότητας, ξεκίνησε πέρυσι διαδικτυακή έρευνα για την καταγραφή επιθεσεων των λύκων. Σκοπός αυτής της έρευνας είναι η τεκμηρίωση του φαινομένου και η υποστήριξη των αιτημάτων των κυνηγών για διαχείριση του πληθυσμού των λύκων.

Στην Ελλάδα, η αύξηση των λύκων που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια, τόσο σε ορεινές αλλά και σε πεδινές περιοχές, προκαλεί σημαντικά προβλήματα κυρίως στους κυνηγούς και τους κτηνοτρόφους. Οι επιθέσεις λύκων σε κυνηγόσκυλα είναι ένα φαινόμενο που λαμβάνει δυστυχώς όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Οι λύκοι πλέον δε σκοτώνουν μόνο τα σκυλιά μας, αλλά τα τρώνε, σε αντίθεση με το παρελθόν.

Παρά τις αναφορές των Κυνηγετικών Οργανώσεων στις αρμόδιες αρχές, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ουσιαστική αντιμετώπιση του φαινομένου από πλευράς της πολιτείας.

Μετά από ένα χρόνο και 64 καταχωρήσεις επιθέσεων λύκων σε κυνηγόσκυλα από κυνηγούς στη σχετική φόρμα που δημιουργήσαμε, έχουν προκύψει ορισμένα προκαταρκτικά συμπεράσματα τα οποία παρουσιάζονται συνοπτικά παρακάτω.

Συνολικά καταγράφηκαν επιθέσεις λύκων σε 103 κυνηγόσκυλα.

• Οι περιοχές που πλήττονται περισσότερο με βάση τις απαντήσεις είναι ο ν. Έβρου με διαφορά και ακολουθεί ο ν. Δράμας
• Έχουμε 14 καταγραφές για επιθέσεις που έγιναν το 2019, 25 καταγραφές για το 2020 και 12 καταγραφές για το 2021 (μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου)
• Το 88% των σκύλων που δέχτηκαν επίθεση ήταν σκύλοι δίωξης
• Σε ποσοστό 28% των περιπτώσεων υπήρξε οπτική επαφή του ιδιοκτήτη με τους λύκους που επιτέθηκαν στο σκύλο του:
• Η απόσταση από κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και οικισμούς δε φαίνεται να παίζει κάποιο στατιστικά σημαντικό ρόλο.
• Το 61% των σκύλων που δέχτηκαν επίθεση φορούσε κουδούνι ή μπίπερ
• Το 48% των σκύλων που δέχτηκαν επίθεση φορούσε κολάρο εντοπισμού (gps).
• Κανένα σκυλί δε φορούσε προστατευτικό γιλέκο.
• Το 54% των επιθέσεων έγινε στη διάρκεια της δίωξης και το 36% των επιθέσεων στη διάρκεια της έρευνας
• Ποσοστό μόλις της τάξης του 6% των σκύλων που δέχτηκαν επίθεση θα ξανακυνηγήσει. Στο 94% των περιπτώσεων επήλθε βαρύς τραυματισμός ή θάνατος.
• Σε ποσοστό 60% υπάρχουν φωτογραφίες.

Οι περιπτώσεις που καταγράφηκαν στη σχετική φόρμα της ΚΟΜΑΘ μέχρι σήμερα, αποτελούν ένα μέρος και όχι το σύνολο των επιθέσεων λύκων σε κυνηγόσκυλα.

Η αύξηση του πληθυσμού των λύκων αποτελεί πραγματικότητα τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το θέμα είναι τόσο σημαντικό που πέρυσι, στις 18 Νοεμβρίου 2020, η ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου “Βιοποικιλότητα, Κυνήγι, Εξοχή” πραγματοποίησε τη διάσκεψη υψηλού επιπέδου με θέμα “Συνύπαρξη με μεγάλα σαρκοφάγα: Επόμενα βήματα στη διατήρηση και τη διαχείριση”, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κυνηγιού και Διατήρησης (FACE).»

Στην ιστοσελίδα της FACE μπορεί κανείς να διαβάσει μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

“Η επιστροφή του λύκου στην Ευρώπη είναι μια σαφής επιτυχία διαχείρισης. Ωστόσο, η συνύπαρξη με τους λύκους είναι μια πρόκληση στα τροποποιημένα και κατοικημένα τοπία της Ευρώπης…Προτείνουμε ένα νομικό πλαίσιο της ΕΕ, σύμφωνα με το οποίο το αειφόρο κυνήγι μπορεί να διαδραματίσει βασικό ρόλο στη μακροπρόθεσμη διατήρηση και διαχείριση των λύκων στην Ευρώπη. Από την πλευρά των 7 εκατομμυρίων κυνηγών της Ευρώπης, η βιώσιμη συνύπαρξη με τους λύκους είναι ζωτικής σημασίας και η πρόταση της FACE καθορίζει μια σαφή πορεία για να επιτευχθεί αυτό. (8/9/2020)”

“Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επικύρωσε την άποψη πως το κυνήγι αποτελεί εργαλείο διαχείρισης του πληθυσμού του λύκου (10/10/2019)”

“Έτσι, η αύξηση του πληθυσμού των λύκων στην Ευρώπη είναι σε μεγάλο βαθμό “αθόρυβη” και “αόρατη”. Μια ιστορία επιτυχούς διαχείρισης που χάνεται λόγω έλλειψης …δεδομένων! (21/3/2020)”



Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας και Θράκης, θα συνεχίσει και θα εντείνει στο προσεχές διάστημα τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του φαινομένου των επιθέσεων λύκων σε κυνηγόσκυλα.

Εφόσον έχετε παραστεί μάρτυρας επίθεσης λύκου σε κυνηγόσκυλο, μπορείτε να συμβάλλετε στην καταγραφή του φαινομένου και να συμπληρώσετε τη σχετική φόρμα, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δημοσιεύσεις: 3543
Εγγραφή: 01 Σεπ 2021 11:25
Τοποθεσία: ΙΛΙΟΝ

Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Β. Μπαλατσός : Στο στόχαστρο της Κυβέρνησης οι κυνηγοί
12 Οκτωβρίου, 2021


*Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ευάγ. Μπαλατσό *Τι λέει για τον Oλυμπο, τις στειρώσεις και το lockdown.

Τη δυσαρέσκειά του για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης σε θέματα που έχουν να κάνουν με την κυνηγετική οικογένεια, εξέφρασε για μια σειρά από λόγους και αποφάσεις, ο πρόεδρος της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας και Σποράδων, κ. Ευάγγελος Μπαλατσός.

Μιλώντας στην «ΕτΔ» αφού υπενθύμισε τον καταλυτικό ρόλο της Ομοσπονδίας στο θέμα των ζωνών του Ολύμπου (που σχετίζονται με το κυνήγι), με αφορμή τον χαρακτηρισμό του σε Εθνικό Πάρκο, αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο για τις στειρώσεις και την αντιμετώπισή των κυνηγών κατά την περίοδο του lockdown. Πιο αναλυτικά:

Για το θέμα του χαρακτηρισμού του Ολύμπου ο κ. Μπαλατσός εξήγησε πως οι σημαντικές διαβουλεύσεις για τα όρια του Εθνικού Πάρκου γίνονταν από το 2002 έως και το 2011. Τότε ήταν που σε Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στον Δήμο Ελασσόνας, συμμετείχαν όλοι οι φορείς. Η τοπική αυτοδιοίκηση, η Κυνηγετική Ομοσπονδία, η Δασική Υπηρεσία, ο φορέας διαχείρισης και οι οικολογικές οργανώσεις.

«Κατόπιν σθεναρής παρέμβασης τόσο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ανεβάσαμε τα όρια ψηλά, τα οποία χαρακτηρίζουν τη Γ’ Ζώνη του σημερινού Προεδρικού Διατάγματος και περιλαμβάνουν τα ήδη υπάρχοντα μόνιμα καταφύγια άγριας ζωής, τα οποία υφίστανται εδώ και δεκαετίες» λέει και προσθέτει πως «τα προτεινόμενα όρια της ζώνης Γ’ ήταν πολύ χαμηλά και περιορίστηκαν πιο ψηλά με την παρέμβαση της Ομοσπονδίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Επιπλέον αντικρούστηκαν τα επιχειρήματα ότι το κυνήγι δημιουργεί ατυχήματα και προβλήματα στα ορειβατικά μονοπάτια εφόσον δεν συνάδουν χρονικά αυτές οι δύο δραστηριότητες και δεν έχουν καταγραφεί ποτέ ατυχήματα».

Ο κ. Μπαλατσός συνεχίζοντας είπε: «Διαχρονικά η τοπική αυτοδιοίκηση στηρίζει την κυνηγετική οικογένεια, όπως συνέβη στο τότε Δημοτικό Συμβούλιο όπου με τη θετική ψήφο των εκπροσώπων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ελασσόνας περιορίσαμε τα όρια της Γ’ Ζώνης, η οποία εκτείνονταν ως τους πρόποδες του Ολύμπου. Αντιλαμβάνεστε ότι αν δεν είχε συμβεί αυτό, τότε η δυνατότητα άσκησης της θήρας δεν θα ήταν εφικτή στον Όλυμπο. Το ίδιο συνέβη και με το νομοσχέδιο της στείρωσης, όπου το Περιφερειακό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα τις τεκμηριωμένες προτάσεις των Κυνηγετικών Οργανώσεων για την εξαίρεση των κυνηγόσκυλων από τη διαδικασία της στείρωσης.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία διαχρονικά αφουγκράζεται και συμμερίζεται τα αιτήματα της κυνηγετικής οικογένειας σε αντίθεση με την κεντρική εξουσία, η οποία κωφεύει στα προβλήματα που προκύπτουν στην κοινωνία από του νόμους που επιβάλει».

Το Π.Δ. σύμφωνα με τον κ. Μπαλατσό μπορεί να μην «αγγίζει» την Π.Ε. Λάρισας, όμως τονίζει πως αγγίζει αρνητικά πλέον τους κυνηγούς της γειτονικής Π.Ε. Πιερίας.

Για το θέμα του νέου νόμου με τη στείρωση των ζώων επανέλαβε ότι «νιώθουμε εξαπατημένοι κι αυτό διότι είχαμε λάβει τις διαβεβαιώσεις ότι θα συμπεριληφθούν τα δικά μας αιτήματα», τα οποία συνοψίζονται στο θέμα της στείρωσης. «Βασικά τη θεωρούμε βάναυση ως επιλογή, ενώ η εναλλακτική που δίνεται είναι ασύμφορη οικονομικά για όλους τους κυνηγούς» εξηγεί και προσθέτει ότι: «Θα μπορούσαν να κάνουν πιο αυστηρό τον έλεγχο για το τσιπάρισμα και να αυξήσουν και το πρόστιμο σε αντίθετες περιπτώσεις» και καταλήγει ότι «επίσης θα μπορούσαν να θεωρηθούν τα σκυλιά μας ως σκυλιά εργασίας, κάτι που έγινε με τον Στρατό και την Αστυνομία».

Ο κ. Μπαλατσός μίλησε και για το θέμα της αντιμετώπισης των κυνηγών κατά την περίοδο του lockdown όταν και απαγορεύτηκε το κυνήγι «για λόγους που αδυνατούμε να κατανοήσουμε ακόμη και τώρα», όπως είπε, εκφράζοντας για μία ακόμα φορά την απογοήτευσή του για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δημοσιεύσεις: 3543
Εγγραφή: 01 Σεπ 2021 11:25
Τοποθεσία: ΙΛΙΟΝ

Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλο στην Σταυρούπολη Ξάνθης
14 Οκτωβρίου, 2021


Νέο κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε άλλο ένα κυνηγόσκυλο σημειώθηκε εχθέςΤετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 στην περιοχή Σταυρούπολης στη θέση”Προφήτης Ηλίας”.

Είναι το δεύτερο περιστατικό σε διάστημα μικρότερο των δέκα ημερών στο συγκεκριμένο σημείο.

Εφιστούμε την προσοχή όλων των συναδέλφων κυνηγών , αλλά και κτηνοτρόφων.

Το περιστατικό έχει καταγραφεί και θα ενημερωθεί η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης αλλά και η τοπική Δασική Υπηρεσία
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δημοσιεύσεις: 3543
Εγγραφή: 01 Σεπ 2021 11:25
Τοποθεσία: ΙΛΙΟΝ

Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Κακοκαιρία «Μπάλλος» – Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στη Φλώρινα
14 Οκτωβρίου, 2021


Στο Νυμφαίο ο υδράργυρος έπεσε στο μηδέν και το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα.

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» σφυροκοπά τη χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις αλλά και χιόνια στην ορεινή Μακεδονία. Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στη Φλώρινα και οι εικόνες θυμίζουν Χριστούγεννα.

Στο Νυμφαίο ο υδράργυρος έπεσε στο μηδέν και το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δημοσιεύσεις: 3543
Εγγραφή: 01 Σεπ 2021 11:25
Τοποθεσία: ΙΛΙΟΝ

Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Επανέρχεται με ΚΥΑ η τέλεση της ιερακοθηρίας στην Ελλάδα
14 Οκτωβρίου 2021

Tους όρους και τις προϋποθέσεις για την τέλεση της ιερακοθηρίας, τη χρησιμοποίηση εκτρεφόμενων ιεράκων και την πιστοποίηση των ιερακοθήρων ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη και των Υφυπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Αμυρά και Αγροτικής Ανάπτυξης, Σίμου Κεδίκογλου.

Η Ιερακοθηρία είναι πανάρχαιη τέχνη, αναγνωρισμένη από την UNESCO ως άυλη Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά. Τους όρους άσκησής της έχει προβλέψει νομοθετικά το ελληνικό κράτος από τη σύστασή του σε όλους τους δασικούς κώδικες, που έχουν εκδοθεί και επανέρχεται σήμερα μετά από δεκαετίες διακοπής της.

Κύριος σκοπός της θήρας με γεράκια είναι η διαχείριση των πληθυσμών συγκεκριμένων ειδών της πανίδας σε αγροτικές, δασικές, αστικές και βιομηχανικές περιοχές για την αντιμετώπιση ζημιών, που προκαλούνται από την κατά τόπους συγκέντρωση υπερπληθυσμών ζώων.

Συγκεκριμένα, οι θηρευτικοί ιέρακες, αρπακτικά πτηνά που έχουν γεννηθεί και εκτραφεί αποκλειστικά σε εκτροφεία, προτάσσονται ως φυσικοί θηρευτές στη δράση απομάκρυνσης πληθυσμού πτηνών που απειλούν την αγροτική παραγωγή, την ασφάλεια πτήσεων σε αεροδρόμια και άλλες σημαντικές ανθρωπογενείς δραστηριότητες, σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία 2009/147/ΕΚ.

Πριν την έκδοσή της προηγήθηκε εκτενής διαβούλευση με περιβαλλοντικούς και μη εμπλεκόμενους φορείς, ώστε η παρουσία θηρευτικών ιεράκων στο φυσικό ή ανθρωπογενές περιβάλλον να είναι ελεγχόμενη και συμβατή με το γενικότερο πλαίσιο διατήρησης και προστασίας της άγριας πανίδας.

Για την ιερακοτροφία και την ιερακοθηρία απαιτείται η χορήγηση σχετικής άδειας μετά από ειδική θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση που θα γίνεται με την εποπτεία των αρμόδιων δασικών υπηρεσιών, την καταβολή σχετικών τελών και την περαιτέρω αξιολόγηση για την αναβάθμιση της άδειας χειριστή.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς δήλωσε: «Με το έργο τους οι γερακάρηδες βοηθούν στην απομάκρυνση ζώων από περιοχές όπου ο υπερπληθυσμός δημιουργεί προβλήματα στην αγροτική παραγωγή και σε ανθρώπινες δραστηριότητες. Το ΥΠΕΝ, αναλαμβάνει να τηρεί ειδικό μητρώο, στο οποίο θα καταγράφονται επίσημα τόσο οι πιστοποιημένοι χειριστές όσο και τα θηρευτικά πτηνά, που θα έχουν στην κατοχή τους και θα χρησιμοποιούν».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δημοσιεύσεις: 3543
Εγγραφή: 01 Σεπ 2021 11:25
Τοποθεσία: ΙΛΙΟΝ

Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Πήγαν για κυνήγι, αλλά έφυγαν με ασθενοφόρo 14 Οκτωβρίου, 2021


Τραυματίστηκαν από πτώση δύο κυνηγοί – πατέρας και γιος.

Για κυνήγι πήγαν δύο άνδρες – πατέρας και γιος – στο Γεράκι Πεδιάδος, στο Ηράκλειο, όταν το πρωί, λίγο μετά τις 09.30, έπεσαν και τραυματίστηκαν, ο ένας στο πόδι και ο άλλος στο κεφάλι και τη μέση.

Οι δύο άνδρες δεν μπορούσαν να μετακινηθούν κι έτσι ζήτησαν συνδρομή. Στο σημείο έσπευσε η ΕΜΑΚ και το Π.Κ. Χερσονήσου, που ανέσυραν τους άνδρες, έχοντας τις αισθήσεις τους. Τους δύο κυνηγούς παρέλαβαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δημοσιεύσεις: 3543
Εγγραφή: 01 Σεπ 2021 11:25
Τοποθεσία: ΙΛΙΟΝ

Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Με κατεδάφιση απειλούνται 130 καλύβες στο Δέλτα του Έβρου
14 Οκτωβρίου, 2021


Οι καλύβες στο Δέλτα του Έβρου έχουν τη δική τους ιστορία και σημασία για την περιοχή. Οι «καλυβιέρηδες» που φιλοξενούνται για χρόνια στα νερά του ποταμού, ζουν και εργάζονται εκεί, βρίσκονται αντιμέτωποι για ακόμη μία φορά με τον κίνδυνο κατεδάφισης των πρόχειρων καταλυμάτων τους, καθώς η περιβαλλοντική μελέτη που θα έκρινε την ύπαρξη ή όχι των καλυβών στην περιοχή του ποταμού, δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα στις 2 Νοεμβρίου να εκπνέει η διετής προθεσμία που δόθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αλήθεια είναι πως το Δέλτα του ποταμού Έβρου αποτελεί έναν πλούσιο υδροβιότοπο μεγάλης σημασίας για το οικοσύστημα και καταφύγιο σπάνιων πτηνών και η παρουσία των αυθαίρετων κτισμάτων στην περιοχή γίνεται θέμα διχασμού και συζητήσεων επί χρόνια από τις οικολογικές οργανώσεις.

Η ιστορία όμως των καλυβιέρηδων κρατάει πάνω από μισό αιώνα και η δραστηριοποίηση των ακριτών ψαράδων, κυνηγών και κτηνοτρόφων μέσα στο πέρασμα του χρόνου έχει αναδειχθεί σε μείζονος σημασίας για την εδαφική ακεραιότητα της περιοχής. Οι 130 καλύβες κατασκευασμένες από ξύλα και λαμαρίνες που υπάρχουν αυτή την στιγμή στο Δέλτα χρησιμοποιούνται κυρίως από ψαράδες ως αλιευτικά παραπήγματα και χώροι αποθήκευσης των εργαλείων τους, ενώ περίπου 20 καλύβες αποτελούν τη μόνιμη κατοικία για κάποιους στην περιοχή.

Ο πρόεδρος του συλλόγου «Αινήσιο Δέλτα» Έβρου, Πάρης Παπαδάκης, μιλά στο makthes.gr και μας μεταφέρει το κλίμα από τις ακριτικές καλύβες και την τουρκική απειλή που πλανάται πάνω από τις όχθες του ποταμού Έβρου.

«Οι περισσότεροι βρήκαμε αυτές τις καλύβες από τους μπαμπάδες και τους παππούδες μας. Συνυπάρχουμε με το περιβάλλον και συμμετέχουμε με δράσεις καθαρισμού και προστασίας της περιοχής», διευκρινίζει ο κ. Παπαδάκης και προσθέτει αναφερόμενος στην εθνική σημασία των καλυβών στο Δέλτα «Αν εγκαταλείψουν τον τόπο οι εθνοφύλακες είναι δεδομένο ότι θα πατήσει στην ελληνική πλευρά τουρκικό πόδι. Ήδη στην Τουρκία διαφημίζουν το Δέλτα ως τουριστική περιοχή και οργανώνουν κρουαζιέρες στον ποταμό».

Η παρουσία και η δραστηριοποίηση των ψαράδων στον ποταμό και η συνεργασία τους με τον στρατό και την αστυνομία λειτουργεί αποτρεπτικά για τους Τούρκους που από την αντίπερα όχθη έχουν επεκτατικές βλέψεις και δε θα διστάσουν να καταπατήσουν αυτή την «γκρίζα» ζώνη.

Ωστόσο η λήξη της προθεσμίας που είχε δοθεί από την προηγούμενη εκλεγμένη κυβέρνηση, αφήνει στον «αέρα» τους κατόχους των καλυβών και «αν δεν υπάρξει νέα παράταση από την επόμενη μέρα κιόλας ενεργοποιούνται τα πρωτόκολλα κατεδαφίσεως, κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών και επίδοσης προστίμων μέχρι και 10.000 ευρώ στους κατόχους τους» δηλώνει ο κ. Παπαδάκης.

«Ζητάμε να γίνει η περιβαλλοντολογική μελέτη που θα κρίνει αν τα κτίσματα επιβαρύνουν το περιβάλλον και τι διορθώσεις πρέπει να γίνουν σε αυτά. Ζητάμε μια ακόμη παράταση στην αναστολή κατεδαφίσεως. Εμείς είχαμε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τα αρμόδια υπουργεία, ενημερώσαμε και τα κόμματα και αν δεν ακουστούμε θα κατέβουμε δυναμικά στην Αθήνα», καταλήγει ο ίδιος.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δημοσιεύσεις: 3543
Εγγραφή: 01 Σεπ 2021 11:25
Τοποθεσία: ΙΛΙΟΝ

Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Χωρίς τέλος οι επιθέσεις λύκων σε κυνηγόσκυλα στη Δράμα
14 Οκτωβρίου, 2021


Σε κανονικό σφαγείο κυνηγόσκυλων από λύκους, τείνει να μετατραπεί πλέον ΚΑΙ ο νομός Δράμας. ΝΕΟ, κρούσμα επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο σημειώθηκε την Τετάρτη 13/10/21, σε περιοχή κοντά στο χωριό Ψηλή Ράχη Δράμας, σε κυνήγι λαγού. Αυτή την φορά το “λαχείο” ξαναέπεσε για ΤΕΤΑΡΤΗ φορά στον συνάδερφο Γιάννη Βογιατζόγλου, ταμία του Κ.Σ Δράμας, ώστε να νιώσει για τα καλά την “ευεργετική” παρουσία των “σπάνιων” στο οικοσύστημα και στα σκυλιά του !!!

Τα τρία σκυλιά είχαν σηκώσει ένα λαγό ενώ ο Γιἀννης παρακολουθούσε από κοντά την εξέλιξη της καταδίωξης. Ξαφνικά άκουσε ουρλιαχτά πόνου και αμέσως ξεκίνησε τρέχοντας και φωνάζοντας προς το σημείο που έδειχνε το στίγμα του Gps, στα 180 μέτρα περίπου. Μετά από πολύ σύντομο χρονικό διάστημα συνάντησε την 2χρονη σκυλίτσα, η Βέρα, να επιστρέφει στα πόδια του σε κακή κατάσταση με αίματα και πληγές από δαγκωνιές στην ωμοπλάτη του μπροστινού ποδιού.

Προφανώς οι φωνές, η κοντινή απόσταση και κυρίως η ταχύτητα του Γιάννη εμπόδισαν τους λύκους να αποτελειώσουν την άτυχη σκύλα ή και να σκοτώσουν και τα υπόλοιπα. Ο Γιάννης κουβάλησε την σκυλίτσα στην αγκαλιά του στο αμάξι και έφυγε σαν τρελός για τον κτηνίατρο, ενώ ο πατέρας του έμεινε πίσω για να μαζέψει τα υπόλοιπα σκυλιά.

Ο Γιάννης σχολιάζει : “Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που είχα περιπέτειες με λύκους !!! Πριν δύο χρόνια περίπου, σε άλλο μέρος χάσαμε με τον ίδιο τρόπο άλλα 2 σκυλιά και πέρσι την εβδομάδα που επιτράπηκε το κυνήγι άλλον ένα. Από τότε δεν ξαναπατήσαμε εκεί, αλλάξαμε περιοχή αλλά να που και πάλι στο ίδιο έργο θεατές !!! Πλέον δεν ξέρουμε που να πάμε να κυνηγήσουμε ή να λύσουμε τα σκυλιά μας να τρέξουν με ασφάλεια γιατί παντού υπάρχουν λύκοι !!! Σε πάρα πολλές περιοχές του νομού μας παντού υπάρχουν λύκοι που τρώνε σκυλιά.”

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Βέρα στάθηκε τυχερή μέσα στην ατυχία της και μάλλον θα την γλυτώσει χάρη στην αγάπη και τις φροντίδες του Γιάννη, το αν θα κυνηγήσει ξανά είναι άλλη υπόθεση. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι από τα τόσα που έχει πάθει ο Γιάννης, πριν λύσουν τα σκυλιά έκαναν ένα γύρω την περιοχή πυροβολώντας στον αέρα, ώστε εάν υπήρχε λύκος ή λύκοι να φοβηθούν και να φύγουν κάτι που δεν συνέβη μιας και δεν απομακρύνθηκαν από τις τουφεκιές !!! Τέλος πρέπει να αναφέρουμε ότι αφού είχε σημειωθεί η επίθεση στην σκύλα, κτηνοτρόφος της περιοχής φεύγοντας από την στάνη του συνάντησε σε χωματόδρομο αγέλη επτά (7) λύκων να φεύγουν από το σημείο της επίθεσης και ενημέρωσε τον Γιάννη.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δημοσιεύσεις: 3543
Εγγραφή: 01 Σεπ 2021 11:25
Τοποθεσία: ΙΛΙΟΝ

Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Μεγάλη νίκη των Γάλλων κυνηγών με τη βοήθεια του Ε. Μακρόν
16 Οκτωβρίου, 2021


Δημοσιεύτηκαν στην Γαλλική εφημερίδα της κυβέρνησης τα διατάγματα που καθορίζουν τους όρους και τις προϋποθέσεις των παραδοσιακών τρόπων κυνηγιού στη Γαλλία (δίχτυα, παγίδες κλπ). Ο κ. Εμμανουέλ ΜΑκρόν και η κυβέρνησή του στάθηκαν για άλλη μια φορά στο ύψος των περιστάσεων, έκλεισαν τα αυτιά τους στις σειρήνες των ΜΚΟ και έπραξαν αυτό που πρέπει. Δικαίωσαν τα επιστημονικά τεκμηριωμένα αιτήματα των κυνηγών. Κάτι που ο κ. Μητσοτάκης και η παρέα του αρνείται πεισματικά να δει. Δείτε τι ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Θήρας κ. Willy Schraen.

«Η Γαλλική Ομοσπονδία Θήρας εκφράζει την ικανοποίησή της για τη δημοσίευση σήμερα το πρωί στην εφημερίδα της κυβέρνησης τις αποφάσεις που θεσπίζουν κανόνες για τους παραδοσιακούς τρόπους θήρας στη Γαλλία

Σε αντίθεση με όσα επαναλαμβάνουν ορισμένοι ξανά και ξανά, το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν είπε ποτέ ότι τα παραδοσιακά κυνήγια είναι παράνομα, αλλά έκρινε ότι τα εν λόγω εθνικά διατάγματα δεν ήταν επαρκώς αιτιολογημένα όσον αφορά τις προϋποθέσεις παρέκκλισης που θέτει η ευρωπαϊκή οδηγία.

Αυστηρά ελεγχόμενες, δεν έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη βιοποικιλότητα, δεδομένου ότι οι ποσοστώσεις θηραμάτων είναι πολύ κάτω από το όριο ετήσιας θνησιμότητας 1% για τους οικείους πληθυσμούς πτηνών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Εμανουέλ Μακρόν το έχει κατανοήσει σαφώς αυτό και δεν πρόκειται για “δώρο στους κυνηγούς”, αλλά για μια λογική απόφαση να επιτραπεί η συνέχιση των πατρογονικών τεχνικών κυνηγιού που αποτελούν μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς των λίγων ενδιαφερόμενων διαμερισμάτων.

Η Γαλλική Ομοσπονδία Θήρας δεν μπορεί παρά να χαιρετίσει το τεκμηριωμένο περιεχόμενο αυτών των διαταγμάτων και το αποτέλεσμα αυτό, το οποίο είναι καρπός μιας μελετημένης συνεργασίας με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικολογικής Μετάβασης.

Οι ενδιαφερόμενοι κυνηγοί, όλοι οι λάτρεις και οι ειδικοί, θα μπορέσουν να επωφεληθούν από αυτό το πρώτο Σαββατοκύριακο της μετανάστευσης.

Η έντονη χειρονομία της κυβέρνησης μετά την ξεκάθαρη απόφαση του Προέδρου υπέρ του παραδοσιακού κυνηγιού πρέπει να χαιρετιστεί με κάθε αντικειμενικότητα.

Επί 25 χρόνια και παρά τις συνεχείς επιθέσεις ορισμένων ΜΚΟ κατά του κυνηγιού, το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφαίνεται πάντα υπέρ της κυβέρνησης και των κυνηγών, ακόμη και τα τελευταία χρόνια.

Τα παραδοσιακά κυνήγια αφαιρούν απειροελάχιστες ποσότητες πτηνών χωρίς καμία επίπτωση στη διατήρηση των ειδών και της βιοποικιλότητας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουν εγκριθεί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα από το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Χρειαζόταν περισσότερη αιτιολόγηση για τις εθνικές αποφάσεις και αυτό έχει πλέον επιτευχθεί. Αυτά τα κυνήγια, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του αγροτικού μας τρόπου ζωής, είναι ισχυρά συνδεδεμένα με ορισμένες περιοχές και είναι απολύτως συμβατά με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, η οποία πρέπει επίσης να λαμβάνει υπόψη την ποικιλομορφία των κυνηγετικών πολιτισμών.»
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δημοσιεύσεις: 3543
Εγγραφή: 01 Σεπ 2021 11:25
Τοποθεσία: ΙΛΙΟΝ

Re: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Κυνηγός τραυματίστηκε σοβαρά στην Κορινθία από φίλο του
16 Οκτωβρίου, 2021



Σοβαρά τραυματισμένος στο λαιμό μεταφέρεται ένας 23χρονος κυνηγός, στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το korinthostv.gr μια παρέα που είχε πάει για κυνήγι κοντά στο χωριό Γκούρα, έστησε καρτέρι για αγριογούρουνα. Ωστόσο, κατά της διάρκεια του κυνηγιού, ο ένας χτυπήθηκε κατά λάθος στο λαιμό από άλλον κυνηγό, νομίζοντας ότι ήταν το θήραμα.

O 23χρονος έχει διαμπερές τραύμα στον λαιμό.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
Απάντηση