ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ

Ιστότοπος www. IDIOGOMOSI .com και θεματικές κατηγορίες
Απάντηση
Ανεστης19

Re: ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ

Δημοσίευση από Ανεστης19 »

Κυριε Νικο με αεροβολο δεν σε βολεύει ;;; Εγω καθομαι κανα βραδακι και καθαριζω καμποσους στις κοτες με το αεροβολο...κριμα η μπαρούτη
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

Δημοσίευση από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ »

το κανω και με αεροβολο , αλλα θα πρεπει να ειναι ακινητοι , συνηθος οταν με δουν τρεχουν πανω στο δεντο να κρυφτουν , και δεν τους προλαβενω με το αεροβολο
Άβαταρ μέλους
pericles
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από pericles »

Νικο αν εχεις Α1 κάνε 0,15 Χ 8 γρ οσο πιο ψιλά σκάγια εχεις. μπορεις να το κλεισεις με μια δυο σταγονες λειωμένο κερί η ακόμη και με σκέτο φελο ισα που να μην χύνονται τα σκαγια. Κάποτε κάποιος μου ειπε οτι και μονο με καψύλι σκοτωσε περιστέρι στα 20 μετρα. Για Αόρυβη εχω στα 22 γρ. απο Ιταλικό σαιτ δοκιμασμένο και για 36αρη και για 28αρη αλλα αυτη την στιγμη δεν το εχω στο γραφειο να στο γραψω. Βεβαια αυτά θελουνε μεγάλη ακρίβεια στις διαστάσεις του κάλυκα και στο τελικό.
Πενήντα χρόνια Ιδιογόμωση σε Διαμέτρηματα 12-16-20-28-36
https://youtu.be/nmeT3fNPP_k?si=BGHBK5Yx4mKoo3j0
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Αυτη την εποχη απαγορευεται η μεταφορα και η χρηση κυνηγετικου οπλου ασχετα αν ειναι για ποντικια .Καλο ειναι να ρωτησεις πρωτα μη βρεθεις μπερδεμενος Νικολα .
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

οκ , τοτε η μονη λυση ειναι το αεροβολο ,που ειδη υπαρχει στην αποθηκη μου , και δεν χρειαζετε δρακοντια φυλαξει οπως τα πυροβολα λειοκανα, και θα ασχοληθω με τους ποντικους και το 36αρι εντος κυνηγετικης σεζον , οντωμβριο νοεμβριο , σε ευχαριστω Περικλη για το σεταπ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

Περικλη το σεταπ που εγραψες , σε τι υψος καλυκα γεμιζετε , για να με παρει η ογκομετρια, και τι καψουλι, συγκερωτηρα , η μισοταπα
Ανεστης19

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ έγραψε: 30 Μαρ 2026 12:32 οκ , τοτε η μονη λυση ειναι το αεροβολο ,που ειδη υπαρχει στην αποθηκη μου , και δεν χρειαζετε δρακοντια φυλαξει οπως τα πυροβολα λειοκανα, και θα ασχοληθω με τους ποντικους και το 36αρι εντος κυνηγετικης σεζον , οντωμβριο νοεμβριο , σε ευχαριστω Περικλη για το σεταπ
Θα εχει μεγαλη διασπορά λογο ραυδοσεον αλλα εγω εβαζα φυλτρακι απο τσιγαρα κομενο στην μεση.. εβαζα το ενα κομμάτι το εσπροχνα με ενα ξυλακι εριχνα μερικα σκαγια (δεν τα ζύγιζα) μετα το απο μισο φυλτρακι και έριχνα με το αεροβολο σε ντενεκεδακια...ηταν 4,5μμ το αεροβολο δεν ξερω αν θα εχει την δύναμη να σταματήσει τον ποντικο ....ειχα κλεψει την ιδεα απο ενα αεροβολο λειοκανο που πουλανε οι αμερικανοι
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Αγαπητοι φιλοι .Σημερα θα πω δυο λογια για τους λατρεις των παραδοσιακων ρελιαστων φυσιγγιων .Τα ρελιαστα φυσιγγια παντοτε μας δινουν μια στρωτη κατανομη εναντι των φυσιγγιων που κλεινουμε με το αστερι ,το οποιο μας δινει ποιο καλα κεντρα της τουφεκιας εναντι του ρελιαστου παντοτε με τα ιδια υλικα στο σεταπ μας .Εδω βασικος παραγοντας για να εχουμε ενα σωστο ρελιαστο φυσιγγιο μεγαλο ρολο παιζει το βαθος του ρελιου μας ,δηλαδη αν ειναι πολυ βαθυ ,η πολυ λεπτο [βαθυ ρελι αυξηση πιεσεων ριχο ρελι μειωση πιεσεων ].Ενας αλλος παραγοντας οσο και αν σας φαινεται περιεργο ,αλλα ειναι βασικο στοιχειο ειναι το παχος στο χαρτακι που βαζουμε ωστε να ρελιασουμε το φυσιγγιο μας .Το τζαμακι εχει διαφορα απο το απλο χαρτακι ακομα και στην κατανομη της τουφεκιας μας οπως διαφορα εχει και το φελουδακι που βαζουμε πριν το ρελιασμα .Εδω θα ηθελα να σας πω ,μετα απο παρα πολλες δοκιμες που εχω κανει ,οτι οσο ποιο χοντρο και σκληρο ειναι το χαρτακι ρελιασματος τοσο αυτο μεταβαλει την τουφεκια μας .Η χρηση στο χαρτακι το τζαμακι και στο φελουδακι ειναι να κραταει τα σκαγια μεσα στον καλυκα .Αν βαλουμε ενα πολυ χοντρο χαρτακι θα δειτε οτι η τουφεκια μας θα ανοιξει περισοτερο απο 5/100 εως και 10/100 απο οτι ενα φυσιγγιο με λεπτο χαρτακι λογω αυξημενων πιεσεων ωστε να μπορεσει να ξερελιαση το φυσιγγιο μας .Tο λαθος που γινεται απο παρα πολλους ιδιογομωτες ειναι οτι οταν χρησιμοποιουμε συγκεντρωτηρες παταμε το ρελι παρα πανω για να πατηθει καλα ο συγκεντρωτηρας και επειδη το χαρτακι δεν αντεχει και κανει κουρμπα βαζουν ποιο χοντρο χαρτακι μεχρι και 2 χιλιοστα παχος ,και αυτο ειναι το λαθος τους .Αν θελουμε στον συγκεντρωτηρα να το κλεισουμε με ρελι τοτε μονοδρομος ειναι το τζαμακι που αντεχει στην πιεση . Πιστευω να σας βοηθησα ωστε να εχουμε σωστη και προπαντων ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ .
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

Ανεστης19 έγραψε: 30 Μαρ 2026 20:22
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ έγραψε: 30 Μαρ 2026 12:32 οκ , τοτε η μονη λυση ειναι το αεροβολο ,που ειδη υπαρχει στην αποθηκη μου , και δεν χρειαζετε δρακοντια φυλαξει οπως τα πυροβολα λειοκανα, και θα ασχοληθω με τους ποντικους και το 36αρι εντος κυνηγετικης σεζον , οντωμβριο νοεμβριο , σε ευχαριστω Περικλη για το σεταπ
Θα εχει μεγαλη διασπορά λογο ραυδοσεον αλλα εγω εβαζα φυλτρακι απο τσιγαρα κομενο στην μεση.. εβαζα το ενα κομμάτι το εσπροχνα με ενα ξυλακι εριχνα μερικα σκαγια (δεν τα ζύγιζα) μετα το απο μισο φυλτρακι και έριχνα με το αεροβολο σε ντενεκεδακια...ηταν 4,5μμ το αεροβολο δεν ξερω αν θα εχει την δύναμη να σταματήσει τον ποντικο ....ειχα κλεψει την ιδεα απο ενα αεροβολο λειοκανο που πουλανε οι αμερικανοι
γιατι να το κανω αυτο , και να μην βαζω της δικες του βολιδες αεροβολου που εχουν δυναμη
Ανεστης19

Ευκολια στην σκοπευση οταν κινούνται
Απάντηση