ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ

Ιστότοπος www. IDIOGOMOSI .com και θεματικές κατηγορίες
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Re: ΑΣΦΑΛΗ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ

Δημοσίευση από ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Τι έχει το ποτηράκι ;
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ .
ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Διαχειριστής ιστοσελίδας

Δημοσίευση από ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

Τα πτερύγια δεν πάνε μέχρι κάτω ως κοπή και επάνω έχει κάτι σα νεύρωση :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Όχι γιατί και άλλοι συγκεντρωτηρες δεν πάει μέχρι κάτω στο ποτηράκι .
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Λοιπόν θα σας πω την λύση του κουίζ για να μη σας κουράσω άλλο .Η διαφορά είναι ότι όλοι οι συγκεντρωτηρες έχουν 4 πτερύγια στο ποτηράκι ενώ του Θώδη έχε.ι 5 πτερύγια . ;)
Άβαταρ μέλους
pericles

Δημοσίευση από pericles »

Γεροντάκο πολύ σωστά τα οσα εγραψες για τα χάρτινα φυσίγγια και το ΄ρελιασμα τους , μιας και οτι γράφεις το αντιμετώπισα τιε τελευταίες μέρες προσπαθόντας να αξιοποίση και να δώσω ζωή σε παλιούς χάρτινους κάλυκες sellier Bellot trap ριγμένους οι οποίοι ητανε κλεισμένοι σε αστεροειδές.
Επειδή ολο και μαθαίνουμε και ανακαλύπτουμε και κανείς δεν τα γνωρίζει όλα και το μυαλό το Ελληνικό και Κυπριακό ειναι ανίσυχο έκανα κάποιες ανακαλύψεις που πιστευω θα φανούν χρήσιμες και σε άλλους φίλους.
Καταρχή εκοψα τους κάλυκες απο 69 χιλιοστά σε 64,5 οπότε ενα μέρος πολύ τσακισμένο του αστεροοιδές εφυγε. Για τον λόγο οτι τα χαρτί ητανε πολύ στεγνό οπως εγραψε και ο Αγγελόπουλος σκέφτικά και απο μέσα με ενα βρεγμένο απορροφιτικό χαρτί να πέρασα με Παραφινέλαιο και το ίδιο εκανα και εξωτερικά με ενα πινέλο. Το αποτέλεσμα σπουδαίο εφόσον το χαρτί αρχισε να ζωντανευει. Αφησα τους κάλυκες μια ολόκληρη μέρα και στεγνωσανε γιατι το παραφινέλαιο εξατμίστικε. Τους γέμισα και ρέλιασα κάνοντας την μέθοδο του Αγγελόπουλου (ειχαμε Μιλήσει και σε Βιντεοκλήση με την βοήθεια άλλου φιλου) Το αποτελεσμά σπουδαίο . Επειτα ειχα στο σπίτι ενα βερνίκη αχρωμο ζωγραφικής και με ενα πινελο τους περασα και με αυτό οπότε απόκτησαν την στιλπνότητα που ειχανε οταν ηταν καινούργια. Τώρα λυπάμε να τα ρίξω αν και τα εφτιαξα για το παλιό μου saint etiene ideal απο τον πατέρα μου. ;) :)
Σαράντα χρόνια Ιδιογόμωση σε Διαμέτρηματα 12-16-20-28-36
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Και εγω τα λυπαμαι να τα ριξω ,γιατι ειναι ζωγραφια τα ατιμα .Τα εχω μονο για κανενα καλο θηραμα [περδικα μπεκατσα ,αντε και σε κανενα ορτυκι ριχνω ποτε ποτε ].Ειναι απολαυση να κυνηγας με τετοια φυσιγγια ,και το αρωμα που βγαζουν οταν τα ριξουμε .Με γυριζουν παρα πολλες δεκαετιες πισω . ;) :)
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Πριν αρκετα χρονια ειχα φτιαξει μια πατεντα με τον αναποδο διασπορεα του Θωδη ,για φυσιγγια διασπορας .Την πατεντα αυτη την ειχα πει τοτε σε πολλους φιλους ,και χθες σε ενα βιντεο στο F/B ειδα αυτη την πατεντα να την παρουσιαζει καποιος για δικη του υστερα απο τοσα χρονια . :o :o :o :D :D :D :D
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Τα σκοπευτικα φυσιγγια που ριχνω και εγω στο σκοπευτηριο και στο κυνηγι , εδωσα το σεταπ σε ενα φιλο μου ,και σημερα εκαναν θραυση στο κυνηγι μου ειπε στο τηλεφωνο .Τα φυσιγγια αυτα ηταν γεμισμενα με την PSB5 στα 28 και 26 γραμμαρια νουμερο 9 . 8-)
ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Διαχειριστής ιστοσελίδας

Γέροντα δοκιμάσαμε με το Τάσο εχθές και είδαμε ότι έχει άλλη ογκομετρία τώρα το setup της PSB1
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Αυτο ειδα και εγω με την D 20 .Η παλαια με την νεα εχουν διαφορα και στον ογκο και στο χρωμα .Και η PSB1 εχει διαφορα στον ογκο και στο χρωμα σε τεστ που καναμε με τον Χρηστο τον Λαμπρου .Δεν ξερω τι συμβαινει με τις παρτιδες .
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Νικόλα κατάλαβες ότι σχεδον όσο κάνουν δυο κιλά πυρίτιδα ,κάνει μια μηχανή σου ,που την δουλεύεις 6 μήνες ; :o :o 8-)
ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Διαχειριστής ιστοσελίδας

Με 180 ευρά το κιλό Γέροντα, πάει ακριβώς όσο μια μηχανή και για να βγάλω μια μηχανή Γέροντα, θα πρέπει να δουλεύω ασταμάτητα στο μαγαζί για μια εβδομάδα και αν τα καταφέρω :!: :!: :!:
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Εγω το καταλαβα για αυτο το εγραψα Νικολα .180 ευρω το κιλο εχει τωρα η TECNA στην Ιταλια . ;) :o 8-)
Άβαταρ μέλους
pericles

Δημοσίευση από pericles »

Ότι πρέπει η ευλογημένη η Tecna για το 20αρη στα 32 γραμμάρια κάνει κηδείες στις Πέρδικες :) :) :D Λίγη ποσότητα που εχω την Προσέχω και την εχω μόνο για αυτό το διαμέτρημα :)
Σαράντα χρόνια Ιδιογόμωση σε Διαμέτρηματα 12-16-20-28-36
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

Δημοσίευση από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ »

Νικολα εσυ που ριχνεις με τα κοκοροντουφεκα , τι θαλαμες εχουν τα δικα σου , και μεχρι ποσα γραμμαρια μαξ ριχνεις , ελεγα να φτιαξω για το εγλεζικο με 65αρες θαλαμες που ειναι μαξ μεχρι 32 γραμμαρια , αλλα ο φωστηρας μας μου ειπε να βαζω μεχρι 28 γραμμαρια , πως το συμπερανε αυτο δεν ξερω :?
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Νικολα δεν ξερω σε τι κατασταση ειναι οι κανες του οπλου σου .Εγω εχω 4 κοκοροντουφεκα εκ των οποιων το ενα Εγγλεζικο εχει 65 αρες θαλαμες .Σε αυτο επειδη ειναι σε αριστη κατασταση του βαζω μεχρι 32 γραμ σκαγια ,αλλα σπανια φτανω σε αυτο το βαρος σκαγιων ,παρα μονο σε καμμια περδικα .Συνηθως του βαζω απο 28 γραμ μεχρι 30 γραμ σκαγια ,και παντα μαλλινοταπα φυσιγγια ,οχι οτι δεν μπορουμε να ριξουμε και με συγκεντρωτηρα .Αλλα σε αυτα τα οπλα η φιλοσοφια κατασκευης ηταν για μαλλινη ταπα τοτε .Στα αλλα τα 3 οπλα τα οποια εχουν 70 θαλαμες και ειναι και αυτα σε αριστη κατασταση ,παλι δεν βαζω παρα πανω απο 32 γραμ σκαγια και αυτα με μαλλινη ταπα . 8-)
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

οι κανες μεσα ειναι πολυ καλες , χωρις ιχνος σκουριας , και λακουβες , καθως και οι θαλαμες , φενοντε σαν καινουριες , εξαλου το οπλο εχει αλαξη κανες το 1954 (το καταλαβα μετα απο πολυ ψαξημω στο ιντερνετ απο της σφραγιδες που εχουν πανω οι κανες) με την τεχνική του sleeving, που κοβουν της παλιες κανες απο εκει που τελειωνουν οι θαλαμες , και κολαν καινουριες κανες , και οχι οτι αλαζουν απο την αρχη καινουριες κανες μαζι με καινουρια κλειδια , και προφανος , γιατι δεν εχω δει ουτε ενα ιχνος φθορας μεσα στης κανες , οτι απο τοτε που αλαχτηκαν οι κανες το οπλο δεν ξανα εριξε , και αγοραστηκε απο τον εγλεζο απο συλεκτη Αγγλο που το ειχε βιτρινα , το 1980
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δεν ξερω ρε Νικολα τι να σου πω .Συνηθως οι οπλουργοι διαβαζουν ολες τις σφραγιδες του οπλου ,και καλο ειναι να ειμαστε επιφυλακτικοι οταν ειναι παλαια οπλα .Και αυτοι για να εχουν την σιγουρια μη τυχων γινει καμμια στραβη ,και να εχουν τον κωλο τους φυλαγμενο ,για να μη τους ζητανε τα ρεστα οι πελατες εχουν αυτο το σκεφτικο να λενε για ποιο ελαφριες γομωσεις . ;) 8-)
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

Nικολα οποτε μπορεις ανοιξε μια καινουρια ενοτητα που να λεει μαλακες γομωσης για οπλα παλαια , και οχι μονο , αλλα και για καινουρια , οπλα παλια με 65 αρες θαλαμες , και καινουρια, η παλια με 70αρες , που να αρχιζουν απο μισοριξες ακομα και 2 ιντσον (με κομενω 50 χιλιοστα καλυκα) των 20 γραμμαριων (θα μας χρειαστουν τωρα που τα υλικα ειναι πανακριβα ) μεχρι 30 και 32 γραμμαρια , με γνωστες πυρητηδες της αγορας , γραψε σιγα σιγα οποτε μπορεις καποια σεταπ που ξερεις και εχεις δοκιμαση αρχηνα απο τα 2 ιντσων μισοριξες , και προχωρας στα 65αρια , και 70αρια , ολα παραδοσιακα χαρτινα και πλαστικα , στο λεω γιατι για τα κοκκοροντουφεκα εγραψες ενα ωραιο κατεβατο που ειχε ενδιαφερον
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Νικολα το θεμα,, μισοριξιες ,,ειναι πολυ μεγαλο κεφαλαιο ,και για πολυ γνωστες της ιδιογομωσης για να μπορουν να στησουν ενα τετοιο φυσιγγιο σωστα και με ασφαλεια ,γιατι εχει πολλες ιδιαιτεροτητες .1/εχει να κανει με το θεμα του πυθμενα του καλυκα που πρεπει να χωραει τοσο λιγο πυριτιδα ,γιατι στους σημερινους καλυκες ο πυθμενας ειναι φτιαγμενος για περιπου διπλασια πυριτιδα 2/ εχει να κανει με την φουστα του συγκεντρωτηρα η οποια σε τοσο λιγη πυριτιδα δεν θα πατησει σωστα επανω της .3/εχει να κανει με το καψουλι [ισχυρο ,μεσαια ισχυς χαμηλη ισχυ κλπ ] 4/ εχει να κανει με το υψος του καλυκα και 5/εχει να κανει με το ποτηρακι του συγκεντρωτηρα ωστε να χωρανε τοσα λιγα σκαγια μεσα .Επειδη ειναι περιεργο το στησιμο της ,και επειδη διαβαζουν πολλοι νεοι ιδιογομωτες για αποφυγη οποιασδηποτε κινδυνου δεν θα γραψω τιποτα πανω σε αυτο το θεμα .Εσυ σαν εμπειρος ιδιογομωτης μπορεις να καταλαβεις τι θελω να πω .Τα φυσιγγια αυτα ειναι χαμηλων πιεσεων αφου τα ριχνουμε με CAL 12 και πολυ αργα στις ταχυτητες .Για αυτο για να αυξησουμε την ταχυτητα που να πλησιαζει τα νορμαλ φυσιγγια των 30-32 γραμμαριων θελει κολπο Το μονο που μπορω να κανω ειναι να γραψω την ιστορια ,την χρονολογια ,και απο που ξεκινησε ολο αυτο το θεμα της ,,μισοριξιας ,,σε αλλο κειμενο προσεχως . ;) 8-)
Απάντηση